Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bisküvi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Un ve kabartma tozu gibi katı malzemeler mutlaka eleyerek kullanılmalıdır 3.
- Hamur kıvama geldiğinde, merdane ile açılarak kurabiye kalıpları ile şekil verilmelidir 12.
- Fırın tepsisine alınan bisküviler, 15 dakika buzdolabında bekletildikten sonra sıcak fırında pişirilmelidir 3.
- Yağlı kağıt üzerinde pişirilirse, bisküviler fırından daha kolay çıkarılabilir 3.
- Bisküvilerin tazeliğini korumak için cam bir kavanoza alınıp ağzı sıkıca kapatılmalıdır 3. Kavanozun içine bir yemek kaşığı pirinç veya kesme şeker koymak, bisküvilerin nemlenmesini önler 3.
Ayrıca, bisküvi tariflerinde tereyağı veya sade yağ kullanılması ve şeker yerine meyve püresi kullanılması önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: