Lahana dolması yapmak için gerekli malzemeler: 450 gram dana kıyma; 1,5 çay bardağı pirinç; 2 adet kuru soğan; 2 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı pul biber; 1 yemek kaşığı kuru nane; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 kahve fincanı sıvı yağ; 1 adet küçük boy lahana. Sosu için: 2 yemek kaşığı domates salçası; 2 su bardağı su; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. İç harcı hazırlamak için kıyma, pirinç, soğan, tuz, pul biber, kuru nane, domates salçası ve sıvı yağı bir kasede karıştırıp yoğurun. 2. Bir tencereye yarıya kadar su ekleyip kaynatın. 3. Ayırdığınız lahana yapraklarını kaynayan suya ekleyip 3 dakika yumuşamasını sağlayın, ardından soğuk suya alın ve süzdürün. 4. Bir kaseye lahana yaprağını, kenar kısımları dışarı sarkacak şekilde yerleştirin. 5. Kıyma harcını çok sıkı olmayacak şekilde lahananın içine doldurun. 6. Kenardan taşan lahana yapraklarını içeriye doğru kapatıp kaseden çıkarmak için ters çevirin ve fırın kabına aktarın. 7. Bir kasede salça, su ve tuzu karıştırıp fırın kabına yerleştirdiğiniz lahana dolmalarının üzerine dökün. 8. Üzerini önce pişirme kağıdı, ardından alüminyum folyo ile kapatıp 195 derece fırında 30 dakika pişirin. 9. 25. dakikada üzerini açıp hafif kızarması için 10 dakika daha pişirebilirsiniz. 10. Pişen lahana dolmalarının üzerini maydanozla süsleyip yoğurt ile servis edebilirsiniz. Ayrıca, nefisyemektarifleri.com ve lezzet.com.tr sitelerinde de lahana dolması tarifleri bulunmaktadır.