Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lahana sarması buzlukta şu şekilde saklanabilir:
- İç harcın hazırlanması: Soğan ince doğranır ve tüm malzemeler karıştırılarak iç harç yapılır 15.
- Lahanaların hazırlanması: Lahananın sarmalık yaprakları çıkarılır ve kaynayan tuzlu suda 3 dakika kadar haşlanır, ardından çıkarılır ve sarmalık şekilde bıçakla doğranır 15.
- Sarma işlemi: İç harç lahanaların içine konulur ve yapraklar tek tek sarılır 15.
- Buzluğa yerleştirme: Sarmalar buzluk poşetine muntazam bir şekilde yerleştirilir ve buzluğa kaldırılır 15.
- Pişirme: Pişirileceği zaman sarmalar önceden çıkarılıp tencereye dizilerek pişirilir 15.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: