Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyaz lahananın yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Tuz ve limonla ovmak 13. Doğranmış lahanaya tuz eklenip bekletildikten sonra üzerine birkaç damla limon sıkılarak 5 dakika dinlendirilmesi, lahananın yumuşamasını sağlar 13.
- Buharda pişirmek 34. Yıkandıktan sonra süzgeç üzerine yerleştirilen lahananın altına kaynar su dolu bir tencere konularak 5-10 dakika içinde yumuşaması sağlanabilir 3.
- Mikrodalga fırında ısıtmak 3. Yapraklar bir kaba konulup üzerine biraz su eklenerek mikrodalga fırında 2-3 dakika ısıtıldığında, haşlanmış gibi yumuşak bir doku elde edilir 3.
- Doğal sirke kullanmak 3. Ilık suyla doldurulan bir kaba alınan lahana yapraklarının üzerine bir yemek kaşığı elma sirkesi eklenip 10 dakika bekletilmesi, lahananın liflerini gevşeterek yumuşamasını sağlar 3.
- Pişirme 4. Kaynar suya eklenerek birkaç dakika haşlama veya tavada kızartma gibi pişirme yöntemleri de lahananın yumuşamasına yardımcı olur 4.
Bu yöntemler, lahananın besin değerlerinin bir kısmını kaybetmesine neden olabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: