Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baton ekmek kalıbı, genellikle metal veya silikon malzemeden yapılmış bir kalıptır 5. Kalıbın uzunluğu, baton ekmeklerin boyutuna uygun olarak tasarlanmıştır 5. Kalıbın iç yüzeyi, ekmek hamurunun yapışmaması için yağlanabilir veya unlanabilir 5.
Baton ekmek kalıbında ekmek yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram un 24;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 24;
- 1 yemek kaşığı kuru maya 24;
- 1 tatlı kaşığı tuz 24;
- 1,5 su bardağı ılık su 24.
Yapılışı:
- Unu yoğurma kabına alıp üzerine maya ve tuzu ekleyin, karıştırın 4.
- Sıvı yağ ve ılık suyu ilave edin, hamuru yoğurmaya başlayın 4.
- Hamur ele hafif yapışan ama yumuşak bir kıvamda olmalı 2.
- Hamurun üzerini örtün ve ılık bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın 2.
- Mayalanan hamuru tezgaha alın, hafif unlayın ve uzun baton şeklinde yuvarlayarak şekil verin 2.
- Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve 20-30 dakika daha mayalandırın 2.
- Önceden ısıtılmış 200°C fırında 25-30 dakika pişirin 2.
Baton ekmek kalıbı, evde baton ekmek yapmak isteyenler için pratik ve kullanışlı bir araçtır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: