Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ekmek hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt 1;
- 1,5 yemek kaşığı kuru maya 1;
- 1/3 su bardağı ılık su 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı şeker 1;
- 3 su bardağı un 1.
Yapılışı:
- Ilık süt, su, şeker ve mayayı bir kabın içine aktarın ve karıştırın 1.
- İçine tuzu ve unu azar azar ilave ederek karıştırın 1.
- Yoğurmaya başlayın 1.
- Hamur hafif un serpilmiş bir başka kabın içine aktarın ve üzerini streç filmle örtün 1.
- Oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalandırın 1.
- Mayalanan hamuru hafif un serpilmiş tezgaha alın, 1 dakika yoğurun 1.
- Şekil verin ve pişirme kabının içine aktarın 1.
- Üzerini kapatarak kabın içinde 30-35 dakika daha mayalanmaya bırakın 1.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: