Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ekmek pişirmek için kullanılan bazı kalıp türleri:
- Metal kalıplar 1. Paslanmaz çelik, alüminyum veya teflon kaplamalı olarak üretilir 1. Isıyı eşit şekilde dağıtarak ekmeğin her tarafının aynı oranda pişmesini sağlar 1.
- Silikon kalıplar 14. Esnek yapıları sayesinde hamurun kolayca çıkarılmasını sağlar 1. Yapışmaz yüzeyi sayesinde ekstra yağlama gerektirmez ve temizliği pratiktir 1.
- Döküm kalıplar 1. Ağır ve sağlam yapısı sayesinde ısıyı uzun süre muhafaza eder 1. Ekmeğin dış kısmının çıtır, iç kısmının ise yumuşak kalmasını sağlar 1.
- Seramik kalıplar 1. Doğal malzemelerden üretildiği için sağlıklı bir pişirme alternatifi sunar 1. Isıyı dengeli şekilde dağıtarak ekmeğin iç kısmının yumuşak kalmasını sağlar 1.
- Teflon kaplamalı kalıplar 14. Yapışmaz yüzeyi sayesinde hamurun kalıba yapışmasını önler 1.
- Dikdörtgen kalıplar 2. Sandviç ekmekleri, kepekli ekmekler, tam buğday ekmekleri gibi farklı ekmek çeşitleri yapmak için kullanılır 2.
- Kare kalıplar 2. Özellikle mısır ekmeği yapmak için kullanılır 2.
- Tepsiler 2. Focaccia, pizza ve benzeri hamur işleri için kullanılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: