Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İzmir'in meşhur pastiçi yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- Hamur için: 1 su bardağı ılık süt, 1 paket kuru maya, 3 yemek kaşığı toz şeker, 1 yumurta beyazı, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 4 su bardağı un 14.
- İç harç için: 1 paket kakaolu pandispanya, 1,5 su bardağı süt, 1 su bardağı ceviz içi, 1 su bardağı kuru üzüm, 1 tatlı kaşığı tarçın 14.
- Üzeri için: 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı susam 14.
Yapılışı:
- Hamurun hazırlanması: Derin bir kasede ılık süt, maya ve toz şekeri karıştırıp mayanın aktifleşmesini bekleyin (2-3 dakika) 14. Ardından üzerine yumurta beyazı, tuz ve sıvı yağı ekleyip karıştırın 4. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan, orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun 1. Hamurun üzerini kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakın 1.
- İç harcının hazırlanması: Ufalanmış pandispanya kekinin üzerine süt, ceviz, kuru üzüm ve tarçını ekleyip karıştırın 1.
- Hamurun açılması: Mayalanan hamuru iki bezeye ayırın ve her iki bezeyi de geniş dikdörtgen olacak şekilde merdane yardımıyla incecik açın 14.
- Rulo yapma: Açtığınız hamurun üzerine hazırladığınız iç harcı yayın ve hamuru çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirin 14.
- Pişirme: Rulodan 3 parmak kalınlığında parçalar kesin ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin 1. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpiştirin 1. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin 1.
- Servis: Fırından çıkan pastiçleri ılık olarak çay veya kahve yanında sevdiklerinizle afiyetle tüketin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: