Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İzmir'in meşhur pastiçi şu şekilde yapılır:
Malzemeler:
- Hamuru için:
- İç harcı için:
- Üzeri için:
Yapılışı:
- Hamur hazırlığı: Ilık süt, maya ve toz şekeri karıştırıp 10 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyin 1. Üzerine yumurta beyazı ve sıvı yağı ekleyip karıştırın 1. Unu eleyerek ilave edin ve ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin 1. Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın 1.
- İç harcı hazırlığı: Ufalanmış keki süt, ceviz, kuru üzüm ve tarçınla karıştırın 1.
- Şekillendirme: Mayalanan hamuru iki bezeye ayırın ve incecik açın 1. Açtığınız hamurun üzerine iç harcı yayın ve rulo şeklinde sarın 1.
- Pişirme: Rulolardan 3 parmak kalınlığında parçalar kesin ve fırın tepsisine dizin 1. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp file badem serpin ve 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin 1.
Pastiçi ılık olarak çay veya kahve yanında servis edebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: