Buradasın
Balıkesir'e özgü lahmacun nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balıkesir'e özgü çıtır lahmacun yapımı için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 500 gr kıyma 2
- 2 adet orta boy soğan 2
- 4 diş sarımsak 2
- 2 adet domates 2
- 1 adet yeşil biber 2
- 1 adet kırmızı biber 2
- 1/2 demet maydanoz 2
- 2 yemek kaşığı salça 2
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 2
- 1 çay kaşığı karabiber 2
- 1 çay kaşığı kimyon 2
- Tuz 2
- Hamur için ince bulgur, un, su ve tuz 2
Yapılışı:
- Hamuru hazırlamak için derin bir kase içinde ince bulguru sıcak suyla ıslatıp 15-20 dakika bekletin 2.
- Un, tuz ve az miktarda su ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun 2. Hamurun üzerini örterek ortalama 30-40 dakika dinlendirin 2.
- Kıymayı derin bir kaseye koyarak üzerine rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, doğranmış domates, doğranmış biber, maydanoz, salça, toz kırmızı biber, karabiber, kimyon ve tuz ekleyin 2. Tüm malzemeleri harmanlayarak harç elde edin 2.
- Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın 2.
- Hamurdan uygun büyüklükte parçalar kopararak tezgaha un serpin ve oklava yardımıyla açın 2. Açtığınız hamurun üzerine lahmacun harcından ekleyin 2.
- Lahmacunları fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış fırında 5-7 dakika kadar pişirin 2. Lahmacunlar kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin 2.
- Lahmacunları fırından çıkarıp sıcak servis edin 2.
Ayrıca, Balıkesir'de lahmacun yemek için Hüseyin Usta Lahmacun ve Çıtır Lahmacun Salonu gibi mekanlar da önerilmektedir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: