Buradasın
Balıkesir'e özgü lahmacun nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balıkesir'e özgü lahmacun yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak lahmacun yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- Hamur için: 5 su bardağı un, 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz şeker 35.
- İç harç için: 500 gram yağlı dana kıyma, 2 kırmızı biber, 3 yeşil biber, 2 orta boy soğan, 1 demet maydanoz, 2 domates, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı 135.
Yapılışı:
- Hamurun hazırlanması: Un, tuz ve şekerle karıştırılır, su eklenerek yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır 14.
- İç harcın hazırlanması: Tüm malzemeler rondodan geçirilir, kıyma ve baharatlarla karıştırılır 135.
- Lahmacunun açılması ve pişirilmesi: Hamur ince açılır, üzerine iç harç yayılır ve taş fırında veya tavada pişirilir 135.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: