Buradasın
Lahmacun çıtır olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lahmacunun çıtır olması için şu adımlar izlenmelidir:
- Hamurun Yoğurulması: Hamuru yoğururken yüksek proteinli un kullanmak, hamurun daha iyi kabarmasını ve çıtır olmasını sağlar 2. Un, tuz ve oda sıcaklığındaki su karıştırılarak yoğurmaya başlanmalı ve elastik bir kıvama gelene kadar yaklaşık 10-15 dakika yoğrulmalıdır 23.
- Hamurun Dinlendirilmesi: Yoğurulan hamur top haline getirilip üzeri nemli bir bezle kapatılmalı ve en az 30 dakika dinlendirilmelidir 2. Bu, hamurun glutenin rahatlamasını ve daha kolay açılmasını sağlar 2.
- Hamurun İnceltilmesi: Dinlendirilen hamur, un serpilmiş bir yüzeyde merdane yardımıyla ince bir şekilde açılmalıdır 2. Hamurun kenarlarının ince, ortasının ise biraz daha kalın kalması sağlanmalıdır 2.
- Pişirme Süreci: Fırının önceden 250°C'ye ısıtılması ve lahmacunların fırında 5-7 dakika pişirilmesi önerilir 23. Hamurun kenarları altın rengi alana kadar izlenmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: