Buradasın
Lahmacun çıtır olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lahmacunun çıtır olması için şu adımlar izlenebilir:
- Hamurun ince açılması 24. Hamurun fazla sert olmaması ve dinlendirilmesi gerekir 4.
- Yüksek ısıda pişirme 24. Fırının önceden ısıtılması ve lahmacunun 220 derece gibi yüksek bir sıcaklıkta pişirilmesi önerilir 24.
- Fırın tepsisi kullanımı 34. Lahmacun, fırın tepsisine doğrudan yerleştirilmek yerine, pişirme kağıdı veya ince bir yağlı kağıt üzerinde pişirilebilir 34.
- İç harcın hazırlanması 2. Orta yağlı kıyma, ince doğranmış sebzeler ve baharatlarla harmanlanan harcın, hamura eşit şekilde yayılması gerekir 2.
Ayrıca, yufka kullanılarak yapılan lahmacun tariflerinde, yufkaların üzerine sürmek için su ve un karışımı kullanılabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: