Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lahmacun hamurunun malzemeleri:
- Un 135. Genellikle 4-5 su bardağı un kullanılır 35.
- Su 135. 2 su bardağı su eklenir 35.
- Tuz 135. 1 tatlı kaşığı tuz katılır 35.
- Şeker 15. 1 çay kaşığı şeker eklenir 5.
Lahmacun iç harcının malzemeleri:
- Kıyma 135. 500 gram yağlı dana kıyma kullanılır 15.
- Sebzeler 13. 2 adet kırmızı biber, 3 adet yeşil biber, 2 adet orta boy soğan, 1 demet maydanoz, 2 adet domates 13.
- Baharatlar 135. 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1/2 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı tuz 15.
- Sıvı yağ 15. 1 çay bardağı sıvı yağ eklenir 5.
- Su 1. 1/4 çay bardağı su katılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: