Baget tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 10 adet tavuk baget - 3 yemek kaşığı zeytinyağı - 2 yemek kaşığı yoğurt - 1 tatlı kaşığı domates salçası - 2 diş sarımsak (rendelenmiş) - 1/2 tatlı kaşığı bal - 1 çay kaşığı üzüm sirkesi - 1/2 tatlı kaşığı toz kişniş - 1 tatlı kaşığı dağ kekiği - 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: 1. Tavuk bagetleri bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın ve üzerine bıçakla derin ve dikey çizikler atın. 2. Zeytinyağı, yoğurt, domates salçası, bal, sarımsak, sirke ve baharatları geniş bir kapta karıştırın. 3. Bagetleri hazırladığınız sos karışımına bulayıp fırın tepsisine tek sıra halinde dizin. 4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. 5. Sosunu çeken ve baharatlarla tatlanan bagetleri, sıcak olarak servis edin. Alternatif olarak, bagetleri fırın poşeti kullanarak veya üzerlerine çizik atıp ızgarada pişirebilirsiniz.