Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baget tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 10 adet tavuk baget 1
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 2 yemek kaşığı yoğurt 1
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 1
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş) 1
- 1/2 tatlı kaşığı bal 1
- 1 çay kaşığı üzüm sirkesi 1
- 1/2 tatlı kaşığı toz kişniş 1
- 1 tatlı kaşığı dağ kekiği 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
Yapılışı:
- Tavuk bagetleri bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın ve üzerine bıçakla derin ve dikey çizikler atın 1.
- Zeytinyağı, yoğurt, domates salçası, bal, sarımsak, sirke ve baharatları geniş bir kapta karıştırın 1.
- Bagetleri hazırladığınız sos karışımına bulayıp fırın tepsisine tek sıra halinde dizin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin 1.
- Sosunu çeken ve baharatlarla tatlanan bagetleri, sıcak olarak servis edin 1.
Alternatif olarak, bagetleri fırın poşeti kullanarak veya üzerlerine çizik atıp ızgarada pişirebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: