Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Oktay Usta'nın baget ekmek hamuru tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 4 su bardağı un 2
- Yarım çay bardağı zeytin yağı 2
- 1 su bardağı tam buğday unu 2
- 1 paket yaş maya 2
- 1 su bardağı süt 2
- 1 tatlı kaşığı tuz 2
- 1 tatlı kaşığı ceviz 2
- 1 su bardağı ceviz 2
- Aldığı kadar un 2
Hazırlanışı:
- Unu ve tam buğday ununu karıştırma kabına alın 2. Tuzunu ve toz şekerini serpin 2.
- Cevizleri elinizle kırın ve una katın 2. Harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın 2.
- Ortaya yaş mayayı koyun 2. Mayanın üzerine zeytinyağını, sütü ve ılık suyu dökün 2. Sıvılarla önce mayayı eritin 2.
- Kenardan un alarak hamuru yoğurun 2. Gerekirse biraz daha ılık su koyun 2.
- Hamuru iyice özleşene kadar yoğurun 2. Tezgaha un serpin 2. Hamuru tezgaha alın ve toparlayın 2.
- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin 2. Hamuru 4 eşit parçaya bölün 2.
- Her bir parçayı ileri geri yapıp baget ekmek şekli verin 2.
- Baget ekmek kalıplarını yağlayın 2. Hamurları kalıplara koyun ve mayalanmaya bırakın 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin 2.
- Burgu peynir ve kiraz domatesle servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: