Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çekirdek kavururken tuz, genellikle kavurma işleminden önce atılır 5.
Tuzlu çekirdek elde etmek için, kavurma işleminden önce şu adımlar izlenir:
- Çekirdekler tepsiye yayılır ve üzerine su serpilir 5.
- Bir avuç tuz, bir su bardağı su ile karıştırılarak çekirdeklerin üzerine dökülür 5.
- Un ve su da iyice karıştırıldıktan sonra, unlu su çekirdeklerin üzerine gezdirilerek dökülür 5.
- Son olarak, çekirdekler elle iyice karıştırılır ki un ve tuz eşit şekilde tüm çekirdeklere ulaşsın 5.
Alternatif olarak, tuzlu çekirdek elde etmek için mikrodalga fırında kavurma yöntemi de kullanılabilir 1. Bu yöntemde, tepsiye 1 yemek kaşığı un serpilir ve bir avuç tuz su ile karıştırılarak çekirdeklerin üzerine dökülür 1.
Tuz miktarı, damak zevkine göre ayarlanabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: