Tuzlu çekirdek kavurmak için gerekli malzemeler: çekirdek (ay çekirdeği veya kabak çekirdeği); tuz; su; isteğe bağlı olarak baharatlar (kırmızı biber, sarımsak tozu, kekik); sıvı yağ (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Çekirdekleri bir süzgeçte yıkayıp fazla suyunun akmasını bekleyin. 2. Bir kapta çekirdek miktarına bağlı olarak tuz ve suyu karıştırın. 3. Çekirdekleri tuzlu su karışımına ekleyin ve iyice karıştırın. 4. Çekirdekleri bir süzgece alıp fazla tuzlu suyun akmasını sağlayın ve kuruması için yaklaşık 30 dakika bekletin. 5. Fırını 180 °C (350 °F) sıcaklığa ısıtın. 6. Çekirdekleri fırın tepsisine tek sıra halinde yayın. 7. Çekirdekleri fırında 15-20 dakika kavurun, her 5 dakikada bir karıştırarak eşit şekilde pişmelerini sağlayın. 8. Fırından çıkan çekirdekleri bir süre soğumaya bırakın ve tuz miktarını kontrol edin, gerekirse biraz daha tuz ekleyin. 9. Servis edin.