Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ay çekirdeğinin en güzel şekilde kavrulması için birkaç yöntem bulunmaktadır:
- Tavada Kavurma: Çiğ çekirdekleri teflon tavaya alıp, orta ateşte sürekli karıştırarak suyunu çekip sertleşene kadar kavurun 1. Bu işlem yaklaşık 30 dakika sürer 1.
- Fırında Kavurma: Tüm çekirdekleri fırın tepsisine serip, 170-180 derece sıcaklıkta 15-20 dakika kavurun 25. Eğer tuzlu çekirdek istiyorsanız, un ve tuzlu su karışımı hazırlayıp çekirdekleri bu karışıma bulayın ve öyle fırına verin 25.
- Mikrodalga Fırında Kavurma: 800 watt gücünde 4-5 dakika kavurarak hızlı bir şekilde sonuç elde edebilirsiniz 25.
Çekirdeklerin yanmaması için kavurma işlemi boyunca ocağın başından ayrılmamanız önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: