Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Armut sirkeli turşu yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak turşu yapımı için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzemeler: Turşu yapılacak sebzeler veya meyveler, kavanoz, içme suyu, sirke, tuz, şeker ve baharatlar 25.
- Hazırlık: Malzemeler iyice yıkanır, kurulanır ve gerekirse doğranır 2.
- Kavanoza Yerleştirme: Doğranmış sebzeler alt kısımlara, bütün veya haşlanmış sebzeler üst kısımlara yerleştirilir 2. Aralarda boşluk kalmayacak şekilde bastırılır 2.
- Salamura Karışımı: Baharatlar ve ek malzemelerle harmanlanan salamura karışımı eklenir 2.
- Fermente Etme: Kavanozun ağzı kapatılır ve turşu, karanlık ve serin bir yerde 1-2 hafta bekletilir 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: