Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Armut sirkeli turşu yapımı için gerekli malzemeler:
- 2-3 adet olgun armut 2;
- 1 su bardağı sirke (elma veya üzüm sirkesi tercih edilebilir) 23;
- 1 su bardağı su 2;
- 1 çay bardağı tuz 2;
- 1 çay bardağı toz şeker (isteğe bağlı) 2;
- 2-3 diş sarımsak 2;
- 5-6 adet karabiber 2;
- Birkaç dal taze dereotu (isteğe bağlı) 2.
Yapılışı:
- Armutları yıkayıp kabuklarını soyun 23. Dilimleyerek veya bütün olarak kullanabilirsiniz 3.
- Bir kapta su, sirke, tuz ve şekeri karıştırarak turşu suyunu hazırlayın 23.
- Hazırladığınız turşu suyuna dilimlenmiş armutları ekleyin 2. Sarımsak ve baharatları da ilave edin 2.
- Turşu karışımını sterilize edilmiş bir cam kavanoza yerleştirin ve üzerini kapatın 2.
- Turşunun fermente olması için karanlık ve serin bir yerde 1-2 hafta bekletin 23. Bu süre zarfında turşunun tadı ve aroması gelişecektir 2.
Turşuyu buzdolabında saklayarak daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: