Buradasın
Turşu kurarken sirke ve su oranı nasıl olmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Turşu kurarken sirke ve su oranı, kullanılan yönteme ve tarife göre değişiklik gösterebilir. İşte bazı yaygın oranlar:
- Altın oran: 1 litre suya bir çay bardağı sirke ve 2,5 çorba kaşığı deniz veya kaya tuzu eklenir 2.
- Genel oran: 5 kilogramlık bir turşu kavanozu için en az 1-1,5 su bardağı kaya tuzu kullanılır 4.
- Üzüm sirkesi oranı: 3 litre içme suyuna 4 çay bardağı üzüm sirkesi ilave edilir 3.
Turşu yaparken dikkat edilmesi gereken diğer önemli noktalar arasında, suyun içme suyu olması ve tuzun iyice eriyene kadar karıştırılması yer alır 24.
Ayrıca, turşunun hijyenik koşullarda hazırlanması ve malzemelerin iyi yıkanması önemlidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: