Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep fıstığı, tadını ve dokusunu güçlendirmek için kavrulur 1. Kavurma işlemi şu nedenlerle de tercih edilir:
- Besin değerlerinin korunması: Düşük sıcaklıkta yapılan kavurma, fıstığın içindeki doğal yağları ve lezzetleri korur 2.
- Serbest radikallerin oluşumu: Yüksek ısıda kavurma, sağlıklı çoklu doymamış yağların yapısına zarar verebilir ve okside olarak zararlı serbest radikaller oluşturabilir 1.
- Akrilamid oluşumu: Kavurma sırasında oluşan akrilamid, kanserojen özelliklere sahip olabilir 1.
- Antioksidan ve vitamin kaybı: Kavurma işlemi, vitaminler ve antioksidanların azalmasına neden olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: