Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep fıstığı harcı yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 80 g boziç veya kavrulmuş Antep fıstığı 1;
- 35 g pudra şekeri 1;
- 120 g krema (yarım paketten biraz fazla) 1;
- Yarım paket vanilin 1;
- 1-2 çorba kaşığı ayçiçek yağı (fıstıklar tam yağını bırakmazsa) 1.
Yapılışı:
- Robotta 80 g boziçi püre kıvamına gelene kadar çekin 1.
- Yarım paket vanilin, yarım paketten biraz fazla krema ve 35 g pudra şekeri ekleyip çekmeye devam edin 1.
- Yumuşak kıvama gelince kavanozlayıp 7-10 gün buzdolabında saklayabilirsiniz 1.
Antep fıstığı harcı ile yapılabilecek bazı tarifler, örneğin Antep fıstıklı dondurma veya fıstıklı cheesecake, devlip.com.tr sitesinde bulunabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: