• Buradasın

    Antep fıstığı kreması nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Antep fıstığı kreması yapmak için gerekli malzemeler:
    • 80 gram kavrulmuş iç antep fıstığı 13;
    • 4 yemek kaşığı pudra şekeri 1;
    • 1 çay kaşığı vanilya 1;
    • 100 ml sıvı krema 1.
    Yapılışı:
    1. Antep fıstıklarını mutfak robotunda püre haline gelene kadar çekin 13.
    2. Üzerine pudra şekeri, vanilya ve sıvı kremayı ekleyin 13.
    3. Tüm malzemeleri mutfak robotunda iyice geçirip, yumuşak kıvama gelmesini sağlayın 1.
    4. Buzdolabına koyup 15-20 dakika kıvam almasını bekleyin 1.
    Hazırlanan antep fıstığı kreması, kahvaltı sofralarında, kek, pasta, kurabiye ve çeşitli tatlı yapımında kullanılabilir 1. Buzdolabında 8 gün kadar muhafaza edilebilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Antep fıstığı en çok hangi tatlıda kullanılır?

    Antep fıstığı en çok baklava ve şerbetli tatlılarda kullanılır. Antep fıstığı ile yapılan bazı tatlı örnekleri: Antep fıstıklı burma kadayıf; Antep fıstıklı pasta; Bol çilekli ve Antep fıstıklı tart; Antep fıstıklı ve çikolatalı muffin; Antep fıstıklı kurabiye.

    Antep fıstıklı puding nasıl yapılır?

    Antep fıstıklı puding yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı antep fıstığı; 2,5 su bardağı süt; 1 vanilya; 1 su bardağı toz şeker; 2 yemek kaşığı mısır nişastası; 2 yemek kaşığı un. Yapılışı: 1. Tencereye sütü alın. 2. Nişasta, un, şeker, antep fıstığı ve vanilyayı ekleyip orta ateşte karıştırarak kıvam alıp kaynayana kadar pişirin. 3. Kaynadıktan sonra ocağı en kısık ateşe alıp 1-2 dakika daha karıştırın. 4. Kaselere veya kuplara alıp ılımasını bekleyin. 5. Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Ayrıca, Dr. Oetker'in Antep fıstıklı puding karışımı kullanarak da puding yapılabilir. Antep fıstıklı puding tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir: nefisyemektarifleri.com; lezzet.com.tr.

    Antep fıstıklı muhallebiye ne kadar fıstık konur?

    Antep fıstıklı muhallebi tariflerinde genellikle 1 çay bardağı veya 1 yemek kaşığı dolusu toz Antep fıstığı kullanılır. Örneğin, Nefis Yemek Tarifleri'ndeki Antep fıstıklı muhallebi tarifinde 750 gr süt, 3 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı un, 1 su bardağı şeker ve 1 yemek kaşığı dolusu toz Antep fıstığı kullanılmaktadır. Gurme Tarif'teki Antep fıstıklı muhallebi tarifinde ise 1 litre süt, 1 su bardağı un, 1 su bardağı şeker, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay bardağı toz Antep fıstığı kullanılmaktadır.

    Antep fıstığı ile hangi krema yapılır?

    Antep fıstığı ile yapılabilecek bazı krema türleri: Antep fıstığı kreması. Fıstıklı krema. Ayrıca, Antep fıstığı kreması, pastalar, kekler, kurabiyeler ve dondurmalar gibi tatlılarda kullanılabilir.

    Antep fıstığı ile hangi tatlılar yapılır?

    Antep fıstığı ile yapılan bazı tatlılar şunlardır: Fıstıklı baklava. Katmer. Künefe. Şam tatlısı. Bülbül yuvası. Fıstıklı kaymaklı şöbiyet. Lokma. Fıstık sarma. Antep fıstıklı pasta. Bol çilekli, Antep fıstıklı tart. Ayrıca, Antep fıstıklı dondurma, Antep fıstıklı kurabiye, Antep fıstıklı sütlaç ve Antep fıstıklı revani gibi tatlılar da bulunmaktadır.

    Antep fıstığı harcı nasıl yapılır?

    Antep fıstığı harcı yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 80 g boziç veya kavrulmuş Antep fıstığı; 35 g pudra şekeri; 120 g krema (yarım paketten biraz fazla); Yarım paket vanilin; 1-2 çorba kaşığı ayçiçek yağı (fıstıklar tam yağını bırakmazsa). Yapılışı: 1. Robotta 80 g boziçi püre kıvamına gelene kadar çekin. 2. Yarım paket vanilin, yarım paketten biraz fazla krema ve 35 g pudra şekeri ekleyip çekmeye devam edin. 3. Yumuşak kıvama gelince kavanozlayıp 7-10 gün buzdolabında saklayabilirsiniz. Antep fıstığı harcı ile yapılabilecek bazı tarifler, örneğin Antep fıstıklı dondurma veya fıstıklı cheesecake, devlip.com.tr sitesinde bulunabilir.

    Antep fıstığı ezmesi için hangi Antep fıstığı kullanılır?

    Antep fıstığı ezmesi için boziç olarak tabir edilen, erken hasat edilmiş Antep fıstığı kullanılır. Boziç Antep fıstığı, açık renkli olup meyve içi az gelişmiştir ve iç meyve rengi parlak yeşildir. Ayrıca, ezme yapımında kullanılacak Antep fıstıklarının taze, sezon mahsulü ve tuzsuz olması önerilir.