Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ankara usulü mantı yapımı için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı un 15;
- 1 adet yumurta 5;
- 1/2 çay bardağı su 1;
- 300 gram kıyma 1;
- 1 adet soğan, rendelenmiş 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 1;
- 2 su bardağı yoğurt 1;
- 100 gram tereyağı 1;
- 1 tatlı kaşığı nane (isteğe bağlı) 1.
Yapılışı:
- Unu, tuzu ve yumurtayı bir yoğurma kabına alıp suyu ekleyerek hamuru yoğurun 1.
- Hamurun üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin 1.
- Dinlenen hamuru ince bir şekilde açın ve küçük kareler kesin 1.
- Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırarak iç harcı hazırlayın 1.
- Açtığınız hamurun ortasına kıymalı harçtan birer tatlı kaşığı koyun ve kenarlarını kapatın 1.
- Bu şekil verdiğiniz mantıları kaynar tuzlu suda haşlayın 1.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin, isterseniz naneyi ekleyin 1.
- Haşlanan mantıları servis tabağına alın, üzerine yoğurt dökün ve tereyağını gezdirin 1.
- Sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: