Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ankara usulü mantı yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için:
- İç harcı için:
- Üzeri için:
Yapılışı:
- Hamurun hazırlanması: Un, tuz, yumurta ve sıvı yağ bir kaba alınır, yavaşça su eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur 23. Hamur, streç filme sarılarak 20-30 dakika dinlendirilir 2.
- İç harcın hazırlanması: Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve pul biberle karıştırılır 23.
- Mantıların yapılması: Dinlenen hamur unlu bir yüzeye alınır ve ince bir şekilde açılır 2. Hamur, kareler halinde kesilir ve her bir karenin ortasına iç harç konur 2. Hamur, üçgen veya yuvarlak şekilde kapatılır 2.
- Mantıların pişirilmesi: Kaynar suya tuz eklenir ve mantılar atılır, yaklaşık 8-10 dakika haşlanır 2.
- Üzeri için sosun hazırlanması: Tereyağı tavada eritilir, içine pul biber eklenir 2. Yoğurt bir kaba alınıp tuz ile karıştırılır 2.
- Servis yapılması: Haşlanan mantılar tabağa alınır, üzerine yoğurt dökülür ve tereyağlı pul biber sosu gezdirilir 2.
Ankara usulü mantının püf noktaları arasında hamurun kıvamı ve mantıların çok büyük olmaması yer alır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: