Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Akdeniz yöresine ait bazı kahvaltılık lezzetler:
- Hatay: Bal-kaymak, zeytin, turunç reçeli, patlıcan reçeli, ceviz reçeli, zahter salatası, tuzlu yoğurt, çökelek, sürk peyniri, biberli ekmek, Antakya simidi 3.
- Antalya: Tahin, zeytin, zeytinyağı 3.
- Isparta: Kesmik, nokul, gül reçeli, haşhaş ezmesi, haşhaşlı pekmez, dut, elma ve üzüm ile yapılan pekmezler 3.
- Mersin: Zeytinyağı ve kekikle harmanlanmış siyah zeytin, köy tereyağı ile yapılan yumurta 3.
Ayrıca, Adana'da ciğer şiş ve çorba, Osmaniye ve Adana illerinde yapılan bazlama, sıkma ve övelemeç de Akdeniz yöresine ait kahvaltılık hamur işlerindendir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: