Buradasın
Akdeniz Bölgesi'nin yöresel içecekleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Akdeniz Bölgesi'nin yöresel içeceklerinden bazıları şunlardır:
- Atom 12. Mersin ve Antalya'da meşhur olan, portakal, mandalina gibi turunçgiller ve tropikal meyvelerle yapılan bir içecek 12.
- Şalgam suyu 123. Adana'nın geleneksel içeceklerinden biri, acılı ve acısız seçenekleri bulunur 123.
- Koruk şerbeti 12. Olgunlaşmamış üzümlerden yapılan, ekşi bir tada sahip olan ve özellikle İzmir ile Manisa'da popüler olan bir içecek 12.
- Nar ekşisi şerbeti 3. Ekşi nara şeker ve su katılarak hazırlanan ve soğuk tüketilmesi tavsiye edilen bir içecek 3.
- Gül şerbeti 45. Isparta, Kahramanmaraş ve Antalya'da tüketilen bir içecek 45.
Ayrıca, Akdeniz Bölgesi'nde sumak, ıhlamur ve nane çayları; Toros dağlarından toplanan kekik, ada çayı, karabaş otu, papatya gibi bitki çayları da tüketilmektedir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: