Buradasın
Akdeniz mutfağında hangi baharatlar kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Akdeniz mutfağında kullanılan bazı baharatlar şunlardır:
- Kekik: Et ve sebze yemeklerinde, zeytinyağlı yemeklerde kullanılır 34.
- Kişniş: Salatalar, çorbalar ve balık yemeklerinde tercih edilir 3.
- Biberiye: Kırmızı et ve baklava gibi tatlılarda kullanılır 3.
- Nane: Hem tatlı hem tuzlu yemeklerde yer alabilir, özellikle içeceklerde ve salatalarda ferahlık sağlar 2.
- Zerdeçal: Anti-inflamatuar özellikleri ile bilinir, yemeklerde renklilik katar 2.
- Kimyon: Sindirim sistemini düzenler ve metabolizmayı hızlandırır 2.
Ayrıca, Akdeniz mutfağında fesleğen, tarçın ve sumak gibi baharatlar da yaygın olarak kullanılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: