Buradasın
Akdeniz mutfağında hangi baharatlar kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Akdeniz mutfağında yaygın olarak kullanılan bazı baharatlar şunlardır:
- Kekik 135;
- Nane 135;
- Fesleğen 135;
- Biberiye 135;
- Sumak 15;
- Çam fıstığı 15;
- Karabiber 5;
- Kırmızı biber 5;
- Kimyon 5;
- Naneli limon 5.
Ayrıca, Akdeniz mutfağında karabiber, pul biber, sarımsak tozu, rezene ve Çankırı kaya tuzu gibi baharatlar da kullanılmaktadır 3.
Akdeniz mutfağı, farklı bölgelerde çeşitli baharatların kullanımıyla zenginleşir; örneğin, Doğu Akdeniz'de yoğurt ve beyaz peynir yaygınken, Kuzey Afrika mutfağında kimyon, kişniş, safran ve tarçın öne çıkar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: