Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Akdeniz bölgesinde humus yapmak için Hatay usulü tarif şu şekildedir:
Malzemeler:
- 2 su bardağı haşlanmış nohut (kabukları soyulmuş) 13;
- 3-4 yemek kaşığı tahin 3;
- 2-3 diş sarımsak 3;
- yarım limonun suyu 3;
- 1 çay kaşığı kimyon 3;
- 1 çay kaşığı tuz 3;
- gerekirse 2-4 yemek kaşığı nohut suyu veya sıcak su 3;
- üzeri için 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tutam kimyon, maydanoz ve birkaç tane haşlanmış nohut 3.
Yapılışı:
- Haşlanmış ve kabukları soyulmuş nohutları mutfak robotuna aktarın 3.
- Üzerine tahin, dövülmüş sarımsak, limon suyu, kimyon ve tuzu ilave edin 3.
- Tüm malzemeleri kremsi, homojen bir karışım elde edene kadar çekin 3.
- Kıvam çok yoğun olursa, bir miktar nohut suyu ya da sıcak suyla açabilirsiniz 3.
- Hazırladığınız humusu geniş bir tabağa alın, bir kaşık yardımıyla yüzeyini düzleyin ve ortasını hafifçe çukurlaştırın 3.
- Küçük bir tavaya zeytinyağını alın ve ısıtın, içerisine pul biberi ekleyin, hafifçe köpürüp kokusu çıkana kadar kızdırın 3.
- Kızgın biberli yağı humusun üzerine gezdirin 3.
- Arzuya göre üzerine biraz kimyon serpiştirin ve kıyılmış maydanozla süsleyin 3.
- Görsellik katmak için birkaç tane haşlanmış nohudu da üzerine yerleştirebilirsiniz 3.
Humus, özellikle taş fırından yeni çıkmış sıcak pide veya lavaş ile servis edilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: