Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antakya usulü humus yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 çay bardağı kuru nohut 1;
- 1 çay bardağı tahin 1;
- 1 tatlı kaşığı kimyon 1;
- Süslemek için: yarım limon, 1 adet orta boy domates, 1 adet sivri biber (kırmızı veya yeşil), 4 adet kornişon salatalık turşu, zeytinyağı, pul biber, kimyon, birkaç dal doğranmış maydanoz 1.
Yapılışı:
- Nohutları akşamdan ayıklayıp yıkayın ve ıslayın 1.
- Nohutların suyunu süzün, uygun bir tencereye alın, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 kettle kaynar su ekleyin 1.
- Nohutlar kaynamaya başlayınca altını biraz kısın ve kapağı yarı açık şekilde pişmeye bırakın 1.
- Nohutlar lokum gibi pişince altını kapatıp ılımalarını bekleyin 1.
- Nohutları rondoya alın, üzerine haşlama suyundan 1 su bardağı ilave edip iyice çekin 1.
- İçine kimyonu ekleyip biraz daha çekin 1.
- Tahin ilave edip homojen bir karışım elde edene kadar çekin 1.
- Karışımı bir cam kaseye alın 1.
- Servis edeceğiniz kadarını servis tabağına alın ve önce artı şeklinde 1 çizgi pul biber, 1 çizgi kimyon olacak şekilde süsleyin 1.
- Üzerine saydığınız malzemeleri ekleyip tabağın ortasında incecik doğranmış maydanoz üzerine zeytinyağı gezdirin ve 2 dilim limon koyun 1.
Artan humus, buzdolabında 3 gün saklanabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: