Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Acurun en güzel nasıl turşu olacağına dair bazı öneriler:
- Malzemeler: 2 kg acur, 2 su bardağı sirke (elma veya beyaz sirke), 4 su bardağı su, 1 yemek kaşığı tuz, 1 su bardağı dereotu, 10-12 diş sarımsak, isteğe bağlı olarak 1 çay kaşığı hardal tohumu ve karabiber 5.
- Hazırlık: Acurları yıkayın, kabuklarını soyun ve istediğiniz şekilde doğrayın 5.
- Kavanoz hazırlığı: Cam kavanozu kaynar suyla sterilize edin 5.
- Doldurma: Sarımsakları kavanoza yerleştirin, üzerine dereotu, hardal tohumu ve karabiberi ekleyin 5. Doğradığınız acurları kavanoza sıkıca yerleştirin 5.
- Sos: Tuz ve sirkeyi karıştırıp acurların üzerine dökün, sirkeli suyla tamamen kaplandıklarından emin olun 5.
- Saklama: Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve güneş ışığından uzak, serin ve kuru bir yerde saklayın 5.
- Bekleme: Turşunun lezzetlenmesi için en az 3-4 hafta bekleyin 5.
Ayrıca, acur turşusu yaparken kaya tuzu kullanmak ve metal eşyalar kullanmamaya özen göstermek önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: