Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
5 kiloluk bidona turşu kurmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 2,5 kilo kornişon salatalık 35;
- 2 yemek kaşığı nohut 35;
- 1 yemek kaşığı tane karabiber 35;
- 1 kase ayıklanmış sarımsak 35;
- 1 demet dereotu veya maydanoz 35;
- 6 yemek kaşığı kalın tuz 3;
- 4 su bardağı sirke 3;
- 3 yemek kaşığı şeker 3;
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu 3.
Yapılışı:
- Tüm malzemeler temizlenip hazır hale getirilir 3.
- 5 kiloluk bidonun dibine tane karabiber ve nohutun yarısı konulur 3.
- Biraz sarımsak içine atılır 3.
- 1 demet dereotunun yarısı da bidonun dibine doldurulur 3.
- Salatalıklar yerleştirilmeye başlanır 3.
- Yerleştirilen salatalıkların arasında sarımsak atılır 3.
- Bidon yere vurularak sıkıca 2 parmak kalana kadar doldurulur 3.
- Tuzu, şekeri, sirkesi katılır 3.
- Kalan nohut ve tane karabiberler atılır 3.
- Kalan dereotu ile üzeri kapatılır 3.
- Geri kalanı çeşme suyu ile doldurulur 3.
- Bidon sıkıca kapatılıp içindeki şeker ve tuz eriyene kadar birkaç kez ters yüz edilir 3.
- Daha sonra serin bir yere bırakılır 3.
İlk 3-4 gün olası taşma ve sızma için altına bir tepsi konulması önerilir 3. 1 hafta 10 gün içinde turşunun yenilecek kıvama geleceği, ancak ekşiyip lezzetlenmesi için en az 15 gün bekletilmesi gerektiği belirtilmektedir 3.
Turşu yapımında kullanılan malzemelerin taze olması ve kaya tuzu kullanılmaması gerektiği, aksi takdirde turşunun erimesine sebep olabileceği ifade edilmektedir 2.
Farklı turşu türleri için farklı malzemeler ve yöntemler kullanılabilir.
Daha fazla bilgi ve farklı tarifler için aşağıdaki kaynaklar incelenebilir:
- youtube.com'da "Tadı MUAZZAM❗TÜM Turşuları Böyle KURUN 💯 5 Kiloluk Bidona Turşu Suyu Tarifi 👌Acur Biber Turşusu 🧿" videosu 1;
- nef
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: