3 kiloluk bidona kırma zeytin yapmak için gerekli malzemeler: 3 kg yeşil zeytin; 1,5 litre su; 2 yemek kaşığı kaya tuzu; 2 çay kaşığı limon tuzu. Yapılışı: 1. Zeytinleri yıkayıp süzün. 2. Sert bir zemin üzerine eski bir bez serin. 3. Zeytinleri kıracağınız bir taş veya maden suyu şişesi ile zeytinlerin üzerine, çok sert olmayacak şekilde vurun. 4. Kırdığınız zeytinleri hemen, bekletmeden, orta büyüklükte bir kavanoza, pet şişe ya da bidon içine doldurun. 5. Zeytinlerin üzerine çıkacak kadar çeşme suyu dökün. 6. Bidonun kapağını sıkıca kapatın ve 2 gün boyunca güneş görmeyen bir yerde bekletin. 7. 2 gün sonra zeytinin kapağını açıp acı suyunu süzün ve tekrar üzerini geçecek kadar çeşme suyu döküp 2 gün daha bekletin. 8. Bu şekilde en az 2-3 kere acı suyunu değiştirin. 9. Acılığı azaldığında, zeytinlerin üzerine tuz serpiştirip servis edebilirsiniz. Uzun süre muhafaza etmek için, üçüncü acı su değişiminden sonra, her bir litre için 1 çay kaşığı limon tuzu ve 1 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyip, ağzını sıkıca kapatıp, güneş görmeyen, serin bir yerde saklayabilirsiniz.