Yeşil zeytin en güzel şekilde yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Zeytinlerin Hazırlanması: Yeşil zeytinleri yıkayıp, kötü, ezilmiş veya çürümüş olanları ayıklayın. 2. Acılığın Giderilmesi: Zeytinlerin acısını çıkarmak için çizme, kırma veya çizmeden salamura gibi yöntemlerden birini uygulayın. 3. Kavanoza Yerleştirme: Çizilen veya kırılan zeytinleri kavanoza koyun ve üzerine içme suyu ilave edin. 4. Su Değişimi: Kavanozun ağzını kapatıp, her gün suyunu değiştirerek 10-12 gün boyunca bekletin. 5. Salamura Aşaması: Zeytinlerin acısı çıktıktan sonra, 1 kg için 4 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 yemek kaşığı limon tuzu ekleyerek salamura suyunu hazırlayın. 6. Olgunlaşma: Hazırlanan salamura suyunu zeytinlerin üzerine döküp, cam kavanozlara alın ve bir süre bekletin. 7. Servis: Zeytinler yenilebilir kıvama geldiğinde, hakiki zeytinyağı ve limon suyu ile servis edebilirsiniz.