Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinlerin tuzunu almak için suda bekletme süresi, zeytinlerin tuz miktarına bağlı olarak değişir. Genellikle 1 saat sonra %20, 6 saat sonra %40, 24 saat sonra ise %60'a varan oranda tuzdan arınma sağlanabilir 5.
Suda bekletme işlemi sırasında şu adımlar izlenebilir:
- Fazla tuzlu zeytinleri geniş bir kaba alın 5.
- Üzerini geçecek kadar soğuk veya ılık su ekleyin 5.
- Zeytinleri bu suda bekletin 5.
- Her ılık suda 3-4 dakika bekletmek de hızlıca tuzun atılmasına yardımcı olabilir, ancak kaynar su kullanmaktan kaçının, zeytinlerin yumuşamasına neden olabilir 5.
- Suyun rengi koyulaşmaya başlayacak ve tadında acılaşma hissedilecektir, bu tuzun suya geçtiğinin göstergesidir 5.
- Zeytinlerin suyunu düzenli olarak (günde 1-2 kez) değiştirerek istenilen tuz oranına ulaşana kadar bu işlemi tekrarlayın 5. Bu işlem genellikle 1-2 gün sürebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: