Buradasın
3 kiloluk bidona kırma zeytin nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
3 kiloluk bidona kırma zeytin yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Zeytinleri yıkayın ve saplarını ayıklayın 1.
- Her bir zeytini taş, tahta tokmak veya su bardağının tabanı ile hafifçe kırın, sadece etin çatlaması yeterlidir, çekirdekleri kırmayın 13.
- Kırılan zeytinleri bidona alın ve üzerini örtecek kadar su ekleyin 1.
- Suyunu her gün veya gün aşırı değiştirerek 7-14 gün boyunca acılığı gidene kadar bekletin 13.
- Bir kapta 1 litre suya 100 gr. kaya tuzu ekleyerek salamura suyunu hazırlayın 1.
- Zeytinleri cam kavanoz veya bidona alın ve üzerine hazırladığınız salamura suyunu dökün 1.
- 10 gün boyunca tuzlu suda bekletin 1.
- Son olarak, yeni bir su hazırlayıp 1 litre suya 50 gr. kaya tuzu ekleyerek tatlandırın ve zeytinlerle buluşturun 1.
- Zeytinleri 10-15 gün daha bekleterek olgunlaşmalarını sağlayın 1.
Kırma zeytinleri serin ve karanlık bir yerde veya buzdolabında saklayabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: