Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salmonella riski taşıyan tavuğun nasıl anlaşılacağına dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, tavuk zehirlenmesi belirtileri arasında karın ağrısı, ishal, kusma, ateş ve baş ağrısı yer alır ve bu belirtiler, kontamine tavuk tüketiminden 6 ila 48 saat sonra ortaya çıkabilir 12.
Salmonella riskini azaltmak için:
- Tavuğu iyice pişirin: Tavuk etinin iç sıcaklığı en az 75°C olmalıdır 12.
- Hijyen kurallarına dikkat edin: Çiğ tavukla temas sonrası eller en az 20 saniye sabun ve su ile yıkanmalıdır 12.
- Uygun koşullarda saklayın: Buzdolabında saklama sıcaklığı 4°C'nin altında olmalı, dondurulmuş ürünler buzdolabında çözülmelidir 12.
Şüpheli bir durumda, bir sağlık profesyoneline başvurulması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: