• Buradasın

    Raporlu işçi eksik gün nedenine ne yazılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Raporlu işçi için eksik gün nedeni olarak "1 - İstirahat" kodu yazılır 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Raporlu gün sayısı 20'yi geçerse maaş kesilir mi?

    Raporlu gün sayısının 20'yi geçmesi durumunda maaş kesintisi yapılır. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), raporlu olunan sürenin üçüncü gününden itibaren maaş kesintisi uygular.

    İşverenin raporlu çalışanı SGK'ya eksik gün bildirmesi suç mu?

    Evet, işverenin raporlu çalışanı SGK'ya eksik gün bildirmemesi suçtur. İşveren, rapor alan çalışanın çalışmadığına dair bildirimi yapmak zorundadır.

    31 gün raporlu eksik gün nasıl bildirilir?

    31 gün raporlu eksik gün bildirimi şu şekilde yapılır: 1. SGK İnternet Hizmetleri Üzerinden: İşverenler, SGK'nın elektronik sistemi üzerinden giriş yaparak "Bordro ve Hizmet Dökümü" bölümünden "Eksik Gün Bildirimi" sekmesine tıklar, çalışanın TC kimlik numarası ve eksik gün bilgilerini girip bildirimi onaylayarak sisteme kaydeder. 2. e-Devlet Üzerinden: Çalışanlar, e-Devlet'ten "SGK Hizmet Dökümü" bölümüne girip "Eksik Gün ve Hizmet Dökümü" sorgulaması yaparak eksik gün varsa işverenleriyle iletişime geçer. Önemli Not: 31 gün çeken aylarda, 1 gün raporlu olan çalışanlar için eksik gün bildirimi yapılmaz; ay 30 gün olarak kabul edilir ve 30 gün üzerinden bildirim yapılır.

    SGK istirahat raporu girişi nasıl yapılır?

    SGK istirahat raporu girişi iki şekilde yapılabilir: 1. Elektronik Ortam: Hastane yetkilileri, istirahat raporunu Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sistemine girer ve işveren bu raporu onaylar. Bunun için: - sgk.gov.tr adresine girip "E-SGK" menüsünden "Çalışmadığına Dair Bildirim Girişi"ne tıklayın. - İşveren kullanıcı kodu ve şifrenizle sisteme giriş yapın. - "Manuel Çalışmadığına Dair Bildirim İşlemleri" menüsünden giriş yaparak çalışanın T.C. kimlik bilgilerini girin ve raporu kaydedin. 2. Manuel Giriş: Raporun sisteme girilmediği durumlarda, işveren raporu kendisi manuel olarak girebilir. Bunun için: - Yine "sgk.gov.tr" adresine girip aynı adımları izleyin. - "Manuel Çalışılmadığına Dair Bildirim" bölümünden çalışanın bilgilerini girerek raporu kaydedin.

    1 günlük rapor SGK'ya bildirilir mi?

    1 günlük raporlar, 4/1-a kapsamındaki sigortalılar için SGK'ya bildirilmez. Ancak, aynı çalışan art arda 2 günlük raporlar alırsa, 3. günden itibaren SGK ödeneği devreye girer ve bu durumda çalışılmadığına dair bildirim yapılması gerekir.

    2 Gün rapor alan işçi çalışmadı bildirimi yapılır mı?

    2 gün rapor alan işçinin çalışmadı bildiriminin yapılması gerekmektedir. 5510 sayılı Kanun'un 4. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında, raporlu işçinin çalışmadığına dair bildirimin, raporun bitiş tarihini takip eden ayın 26'sına kadar yapılması zorunludur.

    İşçinin raporlu olduğu günler sigorta primine dahil edilir mi?

    İşçinin raporlu olduğu günler, sigorta primine dahil edilmez. Raporlu süreler için işveren sigorta primlerini ödemek zorunda değildir ve bu süreler eksik gün olarak bildirilir.