• Buradasın

    657 sayılı devlet memurları kanunu 108. madde nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 108. maddesi, aylıksız izin konusunu düzenler 25. Bu maddeye göre:
    1. Memura, bakmaya mecbur olduğu veya memur refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya önemli bir hastalığa tutulmuş olması hallerinde, bu hallerin raporla belgelendirilmesi şartıyla, istekleri üzerine en çok altı aya kadar aylıksız izin verilebilir 23. Aynı şartlarla bu süre bir katına kadar uzatılabilir 2.
    2. Doğum yapan memurlara, istekleri halinde 12 aya kadar aylıksız izin verilir 2.
    3. Yurt dışına Devlet tarafından gönderilen öğrenci ve memurlarla, yurt içine ve yurt dışına sürekli görevle atanan memurların eşlerine, memuriyetleri süresince her defasında bir yıldan az olmamak üzere en çok sekiz yıla kadar aylıksız izin verilebilir 2.
    4. Aylıksız izin süresinin bitiminde veya mazeret sebebinin kalkmasını izleyen on gün içinde görevine dönmeyenler, memuriyetten çekilmiş sayılırlar 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    657 sayılı devlet memurları kanununa göre amir memur ilişkileri nelerdir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre amir-memur ilişkileri şu şekilde belirlenmiştir: 1. Amirin Görev ve Sorumlulukları: Amir, kuruluş ve hizmet birimlerinde kanun, tüzük ve yönetmeliklerle belirlenen görevleri zamanında ve eksiksiz olarak yapmaktan sorumludur. 2. Amirin Yetkileri: Amir, yetkisini hakkaniyet ve eşitlik içinde kullanır ve kanunlara aykırı emir veremez. 3. Memurun Yükümlülükleri: Memurlar, kanun ve diğer mevzuatta belirtilen esaslara uymakla ve amirler tarafından verilen görevleri yerine getirmekle yükümlüdür.
    657 sayılı devlet memurları kanununa göre amir memur ilişkileri nelerdir?
    657 sayılı devlet memurları kanunu kaç maddeden oluşur?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 117 maddeden oluşur.
    657 sayılı devlet memurları kanunu kaç maddeden oluşur?
    657 sayılı devlet memurları kanununa göre uyarma cezası gerektiren fiil ve haller nelerdir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre uyarma cezası gerektiren fiil ve haller şunlardır: 1. Verilen emir ve görevlerin tam ve zamanında yapılmasında kayıtsızlık göstermek veya düzensiz davranmak. 2. Özürsüz veya izinsiz olarak göreve geç gelmek, erken ayrılmak, görev mahallini terk etmek. 3. Kurumca belirlenen tasarruf tedbirlerine riayet etmemek. 4. Usulsüz müracaat veya şikayette bulunmak. 5. Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak. 6. Görevine veya iş sahiplerine karşı kayıtsızlık göstermek veya ilgisiz kalmak. 7. Belirlenen kılık ve kıyafet hükümlerine aykırı davranmak. 8. Görevin işbirliği içinde yapılması ilkesine aykırı davranışlarda bulunmak.
    657 sayılı devlet memurları kanununa göre uyarma cezası gerektiren fiil ve haller nelerdir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 8. bölümünde neler yer alır?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 8. bölümünde "Davranış ve İşbirliği" konusu yer alır. Bu bölümde belirtilen bazı hususlar şunlardır: Devlet memurları, resmi sıfatlarının gerektirdiği itibar ve güvene layık olduklarını hizmet içindeki ve dışındaki davranışlarıyla göstermek zorundadırlar. Devlet memurlarının işbirliği içinde çalışmaları esastır.
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 8. bölümünde neler yer alır?
    657 devlet memurları kanunu 41 ve 48 maddeleri nelerdir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 41. ve 48. maddeleri şunlardır: 41. Madde: - Genel olarak ortaokulu bitirenler memur olabilirler. - Bir sınıfta belli görevlere atanabilmek veya bu görevlerde belli derecelere yükselebilmek için, daha yüksek öğrenim dereceleri veya belirli fakülte, okul veya öğrenim dallarını bitirmiş olmak gibi şartlar konulabilir. 48. Madde: - Genel şartlar: - Türk vatandaşı olmak. - Sınav tarihinde 18 yaşını tamamlamış olmak. - Genel olarak en az ortaokul veya dengi okul mezunu olmak. - Kamu haklarından mahrum bulunmamak. - Kasten işlenen suçlardan dolayı bir yıl veya daha fazla hapis cezasına mahkum olmamak. - Özel şartlar: - Devlet memurluğuna girişte güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılması.
    657 devlet memurları kanunu 41 ve 48 maddeleri nelerdir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu son hali nedir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun son hali, 25 Aralık 2024 tarihinde kabul edilen 7537 sayılı kanunla yapılan değişikliklerle belirlenmiştir. Bu kanun kapsamında öne çıkan bazı değişiklikler şunlardır: 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasının dördüncü paragrafının altıncı cümlesinde yer alan "tespitinde" ibaresi, "tespiti ile 64 üncü maddenin dördüncü fıkrası kapsamında" şeklinde değiştirilmiştir. 657 sayılı Kanunun 92 nci maddesine, yönetici görevlerinden alınan veya bu görevleri sona erip ilgili kadrolara ataması yapılan personelin memurluğa geçişini düzenleyen bir fıkra eklenmiştir. 657 sayılı Kanuna, uzman yardımcılarının yeterlik sınavına girmelerini ve bu sınavın yapılmasını düzenleyen geçici maddeler eklenmiştir.
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu son hali nedir?
    657 Devlet Memurları Kanunu kaç bölümden oluşur?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu dört bölümden oluşur: 1. Genel Hükümler. 2. Ödevler ve Sorumluluklar. 3. Genel Haklar. 4. Hizmet Şartları ve Şekilleri.
    657 Devlet Memurları Kanunu kaç bölümden oluşur?