• Buradasın

    657 sayılı devlet memurları kanununa göre fazla çalışma ücreti hangi hallerde ödenir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre fazla çalışma ücreti, aşağıdaki hallerde ödenir:
    1. Görevin kanun ile belirli bir süre içinde bitirilmesinin zorunlu bulunması 12.
    2. İnsan, hayvan ve bitkilerle ilgili hastalıklar, arızalar ile tabii afetler gibi olağanüstü hallerin oluşu (bu hallerin devam süresince) 12.
    3. İş Kanununa tabi olarak işçi çalıştıran kurumlarca hizmetin gereği olarak işçi ile birlikte çalışma saatleri ve günü dışında çalışmanın zorunlu bulunması 12.
    4. Görevin gereği olarak çalışma saatlerini aşması zorunlu olan işlerde çalışılması 12.
    Ayrıca, merkezi yönetim bütçe kanunu ve eki K cetvelinde fazla mesai ücretinin ödenmesine dair hüküm bulunması ve 375 sayılı KHK hükümleri kapsamında Cumhurbaşkanı tarafından her yıl özel karar alınması gibi özel durumlar da fazla mesai ücretinin ödenmesini sağlar 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    657 sayılı devlet memurları kanunu nedir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 14 Temmuz 1965 tarihinde yürürlüğe konulmuş, kamu hizmetlerinin memurlar ve diğer kamu görevlileri tarafından yürütülmesini düzenleyen temel kanundur. Kanunun temel ilkeleri: 1. Sınıflandırma: Devlet memurlarını görevlerinin gerektirdiği niteliklere ve mesleklere göre sınıflara ayırma. 2. Kariyer: Memurlara, yaptıkları hizmetler için gerekli bilgilere ve yetişme şartlarına uygun şekilde ilerleme imkanı sağlama. 3. Liyakat: Kamu hizmetlerine girmeyi, ilerleme ve yükselmeyi liyakat sistemine dayandırma. Kanunun kapsadığı istihdam şekilleri: 1. Memur. 2. Sözleşmeli personel. 3. Geçici personel. 4. İşçiler.
    657 sayılı devlet memurları kanunu nedir?
    657 sayılı devlet memurları kanunu göre resmi mesai saatleri nelerdir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre resmi mesai saatleri şu şekildedir: - Haftalık çalışma süresi: Genel olarak 40 saattir ve bu süre Cumartesi ve Pazar günleri tatil olmak üzere düzenlenir. - Günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatleri: Bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre merkezde Cumhurbaşkanınca, illerde ise valiler tarafından belirlenir. Ayrıca, yurt dışı kuruluşlarda hizmetin gerektirdiği hallerde hafta tatili, Cumartesi ve Pazardan başka günler olarak tespit edilebilir.
    657 sayılı devlet memurları kanunu göre resmi mesai saatleri nelerdir?
    657 sayılı devlet memurları kanunu 103 ve 104 maddeleri nelerdir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 103. ve 104. maddeleri aşağıdaki gibidir: Madde 103: 1. Hizmetleri sırasında radyoaktif ışınlarla çalışan personele, her yıl yıllık iznine ilaveten 1 aylık sağlık izni verilir. 2. Zararın ilgili memur tarafından rayiç bedeli üzerinden ödenmesi esastır. Madde 104: 1. Memura, doğum yapmasından önce 3 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 6 hafta müddetle izin verilir. 2. Memura, isteği üzerine kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, annesinin, babasının, eşinin, çocuğunun veya kardeşinin ölümü halinde 5 gün izin verilir.
    657 sayılı devlet memurları kanunu 103 ve 104 maddeleri nelerdir?
    657'ye tabi memur ne demek?
    657'ye tabi memur, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre çalışan ve Devlet'in genel idare esaslarına göre yürüttüğü asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa eden memur demektir.
    657'ye tabi memur ne demek?
    657 sayılı devlet memurları kanunu 94 ve 92 maddeleri nelerdir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 94. ve 92. maddeleri şu şekildedir: Madde 94: 1. Devlet memuru, bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir. 2. Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır. Madde 92: 1. T.C. Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine göre emekli olanlardan (5434 sayılı Kanunun 104. maddesine göre emeklilikle ilgili görevlere yeniden atanamayacaklar hariç) sınıfında yazılı nitelikleri taşımakta bulunanlar, kanunun 92. maddesi hükümlerine göre kurumlarda boş kadro bulunmak şartıyla yeniden memurluğa alınabilirler.
    657 sayılı devlet memurları kanunu 94 ve 92 maddeleri nelerdir?
    657 sayılı devlet memurları kanunu soruları nelerdir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile ilgili bazı sorular şunlardır: 1. Toplu eylem ve hareketlerde bulunma yasağı: Devlet memurlarının kamu hizmetlerini aksatacak şekilde memurluktan birlikte çekilmeleri veya görevlerine gelmemeleri yasaktır. 2. Grev yasağı: Devlet memurlarının greve karar vermeleri, grev tertiplemeleri, ilan etmeleri ve propaganda yapmaları yasaktır. 3. Ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı: Memurlar, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz veya ticari faaliyetlerde bulunamazlar. 4. Hediye alma ve menfaat sağlama yasağı: Devlet memurlarının doğrudan veya aracı eliyle hediye istemeleri ve görevleri sırasında menfaat sağlamaları yasaktır. 5. Gizli bilgileri açıklama yasağı: Memurların, görevleri gereği edindikleri gizli bilgileri yetkili bakanın yazılı izni olmadıkça açıklamaları yasaktır. 6. Yıllık izin süresi: Hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (on yıl dahil) olanlar için yıllık izin süresi 20 gündür, hizmeti on yıldan fazla olanlar için ise 30 gündür.
    657 sayılı devlet memurları kanunu soruları nelerdir?
    657 devlet memurları kanunu 41 ve 48 maddeleri nelerdir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 41. ve 48. maddeleri şunlardır: 41. Madde: - Genel olarak ortaokulu bitirenler memur olabilirler. - Bir sınıfta belli görevlere atanabilmek veya bu görevlerde belli derecelere yükselebilmek için, daha yüksek öğrenim dereceleri veya belirli fakülte, okul veya öğrenim dallarını bitirmiş olmak gibi şartlar konulabilir. 48. Madde: - Genel şartlar: - Türk vatandaşı olmak. - Sınav tarihinde 18 yaşını tamamlamış olmak. - Genel olarak en az ortaokul veya dengi okul mezunu olmak. - Kamu haklarından mahrum bulunmamak. - Kasten işlenen suçlardan dolayı bir yıl veya daha fazla hapis cezasına mahkum olmamak. - Özel şartlar: - Devlet memurluğuna girişte güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılması.
    657 devlet memurları kanunu 41 ve 48 maddeleri nelerdir?