• Buradasın

    46 kodu ile işten çıkarma ne demek?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    46 kodu ile işten çıkarma, 4857 sayılı İş Kanunu'nun 25. maddesinin II. fıkrasına göre, işçinin işverenin güvenini kötüye kullanması, hırsızlık yapması veya işverenin meslek sırlarını ortaya atması gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlar sergilemesi nedeniyle işverenin iş sözleşmesini feshetmesi anlamına gelir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    SGK işten çıkış kodları 47 ve 48 arasındaki fark nedir?
    SGK işten çıkış kodları 47 ve 48 arasındaki fark, işçinin işyerinde işlediği suçların süresidir. - Kod 47: İşçinin, işyerinde, yedi günden fazla hapisle cezalandırılan ve cezası ertelenmeyen bir suç işlemesi durumunda kullanılır. - Kod 48: İşçinin, işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ard arda iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü işine devam etmemesi durumunda kullanılır.
    SGK işten çıkış kodları 47 ve 48 arasındaki fark nedir?
    SGK işten çıkış kodları nelerdir?
    SGK işten çıkış kodları şunlardır: 1. Deneme Süreli İş Sözleşmesinin İşverence Feshi (Kod 1). 2. Deneme Süreli İş Sözleşmesinin İşçi Tarafından Feshi (Kod 2). 3. Belirsiz Süreli İş Sözleşmesinin İşçi Tarafından Feshi (İstifa) (Kod 3). 4. Belirsiz Süreli İş Sözleşmesinin İşveren Tarafından Haklı Sebep Bildirilmeden Feshi (Kod 4). 5. Belirli Süreli İş Sözleşmesinin Sona Ermesi (Kod 5). 6. Emeklilik (Yaşlılık) veya Toptan Ödeme Nedeniyle (Kod 8). 7. Malulen Emeklilik Nedeniyle (Kod 9). 8. Ölüm (Kod 10). 9. İş Kazası Sonucu Ölüm (Kod 11). 10. Askerlik (Kod 12). 11. Kadın İşçinin Evlenmesi (Kod 13). Bu kodlar, işçinin işvereninden ayrılma sebebini ve haklarını belirler.
    SGK işten çıkış kodları nelerdir?
    İşten çıkarma kodları neye göre belirlenir?
    İşten çıkarma kodları, işçinin işten ayrılma nedeninin SGK sistemine resmi olarak bildirilmesi amacıyla belirlenir. Kodların belirlenmesinde dikkate alınan bazı kriterler şunlardır: Fesih nedeni: İş sözleşmesinin hangi sebeple sonlandırıldığı (örneğin, istifa, işverenin haklı nedenle feshi, emeklilik vb.). Hukuki dayanak: İşçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışları gibi özel durumlar. Her kodun, işçinin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve işsizlik maaşı gibi haklarını doğrudan etkileyen farklı bir anlamı vardır.
    İşten çıkarma kodları neye göre belirlenir?
    48 ve 49 işten çıkış kodu arasındaki fark nedir?
    48 ve 49 işten çıkış kodları arasındaki fark, işçinin işe devamsızlığı ve işverenin bu devamsızlığı değerlendiriş biçimidir. - 48 kodu: İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü işine devam etmemesi. - 49 kodu: İşçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi.
    48 ve 49 işten çıkış kodu arasındaki fark nedir?
    45 işten ayrılış kodu nedir?
    45 işten ayrılış kodu, "İkale Sözleşmesi ile İş Sözleşmesinin Sona Erdirilmesi" anlamına gelir.
    45 işten ayrılış kodu nedir?
    4 ve 16 kodu ile işten çıkarma aynı mı?
    4 ve 16 kodları ile işten çıkarma farklı anlamlar taşır. - 4 kodu, belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshedilmesi anlamına gelir. - 16 kodu, sözleşme sona ermeden sigortalının aynı işverene ait diğer işyerine nakli anlamına gelir.
    4 ve 16 kodu ile işten çıkarma aynı mı?
    29 ve 22 kod ile işten çıkarma arasındaki fark nedir?
    29 ve 22 kodlarıyla işten çıkarma arasındaki fark, işten çıkış nedenlerinin farklı olmasıdır. - 29 kodu, "İşçi tarafından işverenin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı nedeniyle fesih" anlamına gelir. - 22 kodu, "Diğer nedenler" anlamına gelir ve iş sözleşmesinin sona ermesine neden olan ancak belirtilen diğer kodlara uymayan durumlar için kullanılır.
    29 ve 22 kod ile işten çıkarma arasındaki fark nedir?