Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Homojenize süt yapmak için aşağıdaki adımlar izlenir:
- Ön ısıtma 1. Yağ globüllerinin parçalanmasını kolaylaştırmak için süt ısıtılır 1.
- Homojenizasyon 1. Süt, yağların daha küçük boyutlara emülsiyon haline getirildiği bir homojenizatörden geçirilir 12.
- Soğutma 1. Homojenize edildikten sonra sütün tazeliğini koruması için hızla soğutulur 1.
- Paketleme 1. Soğutulan süt, dağıtım öncesinde paketlenir 1.
Homojenizasyon işlemi, sütün yağ moleküllerini eşit büyüklükte daha küçük parçalara ayırarak kremanın ayrışmasını önler ve süte tek tip bir doku ve tat kazandırır 12.
Evde homojenize süt yapmak için gerekli bilgiye ulaşılamadı.
Daha fazla bilgi için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: