Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt içeriğinin farklı olmasının nedeni, sütlerin elde edildiği hayvanların ve bitkilerin farklı besin değerlerine sahip olmasıdır 35.
Örneğin:
- İnek sütü, yüksek miktarda protein, kalsiyum ve D vitamini içerir 14.
- Soya sütü, inek sütüne en yakın besin bileşimine sahiptir ve esansiyel amino asitler içerir 4.
- Badem sütü, düşük karbonhidratlı ve ketojenik diyetler için uygundur, ancak protein açısından düşüktür 4.
- Yulaf sütü, lif ve beta-glukan bakımından zengindir, ancak çoğu kuruyemiş bazlı süt çeşidinden daha fazla karbonhidrat ve doğal şeker içerir 4.
- Bezelye proteini ile güçlendirilmiş süt, inek sütü kadar protein içerebilir ve kremsi bir dokuya sahiptir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: