Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütün içeriğinin farklı olmasının bazı nedenleri:
- Hayvanın ırkı ve türü 15. Örneğin, inek sütü ortalama olarak %3,4 protein, %3,6 yağ ve %4,6 laktoz içerirken, eşek ve at sütü daha düşük yağ içeriğine sahiptir 1. Koyun sütü ise en yüksek serum proteini içeren süttür 5.
- Laktasyon dönemindeki farklılıklar 1.
- Beslenme ve diyet 1. Süt çiftçilerinin stok diyet formülasyon stratejileri, süt yağ oranlarını etkileyebilir 1.
- İşleme teknolojileri 5. Örneğin, UHT işlemi, protein ve vitaminlerin yapısında ufak değişimlere yol açabilir 4.
- Ek bileşenler 1. Çiğ inek sütü, canlı beyaz kan hücreleri, meme bezi hücreleri, çeşitli bakteriler, C vitamini ve aktif enzimler içerebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: