Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En sağlıklı süt ve süt ürünü olarak birkaç seçenek öne çıkmaktadır:
- Keçi sütü: Sindirimi kolaylaştıran yapısı, düşük alerjen riski ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisiyle öne çıkar 24. A2 beta-kazein proteini içerir ve laktoz oranı daha düşük olduğu için laktoz hassasiyeti olanlar tarafından daha kolay tolere edilebilir 2.
- Vegan sütler: Yulaf, badem, Hindistan cevizi gibi bitkisel kaynaklarla hazırlanan bu sütler, laktozsuz ve lif açısından zengindir 35. Özellikle mide ve bağırsak problemleri yaşayanlar için uygundur 35.
- Pastörize veya UHT süt: Geleneksel yöntemlerle kaynatmaya göre besin değerini daha az kaybeden bu süt türleri, patojen mikroorganizmaları etkisiz hale getirerek hastalık riskini ortadan kaldırır 1.
En sağlıklı süt ve süt ürünü seçimi, kişisel sağlık durumuna ve beslenme ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: