Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt, heterojen bir karışımdır çünkü yağ kürecikleri ve proteinler gibi bileşenleri eşit şekilde dağılmamıştır ve görsel olarak ayırt edilebilmektedir 14.
Sütün heterojen bir karışım olmasının diğer nedenleri:
- Yağ 14. Süt, suda çözünmeyen yağ içerir ve bu yağ, üst kısımda birikir 14.
- Proteinler 4. Süt, kazein ve peynir altı suyu gibi kendi özelliklerine sahip olan ve diğer bileşenlerle eşit şekilde karışmayan proteinler içerir 4.
- Çözünmüş maddeler 4. Süt, laktoz (bir şeker), vitaminler, mineraller ve diğer bileşikler gibi çözünmüş maddeler içerir 4. Bu maddeler sıvıda çözünebilmesine rağmen sütte eşit şekilde dağılmazlar, bölgeye bağlı olarak değişen konsantrasyonlarda bulunurlar 4.
Dışarıdan bakıldığı zaman süt homojen gibi görünse de mikroskop altında bakıldığında yağ zerreciklerinin belirli kısımlarda daha fazla toplandığı tespit edilebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: