• Buradasın

    Belediyelerde görevde yükselme sınavına kimler girebilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Belediyelerde görevde yükselme sınavına sadece ilgili kurumda halen görev yapmakta olan kadrolu memurlar girebilir 1.
    Diğer şartlar ise çalışılan kurumun yönetmeliklerine göre değişiklik gösterebilir, ancak genel olarak:
    • Belirli bir kıdeme sahip olmak gereklidir; birçok kurumda görevde yükselme sınavına girebilmek için en az 1 yıl hizmet süresinin tamamlanmış olması gerekmektedir 1.
    • Eğitim şartı aranabilir; bazı unvanlar için lisans mezunu olmak şartı vardır 1.
    • Sicil ve disiplin durumu görevde yükselme sınavına girilmesini etkilemez 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Görevde Yükselme Sınavı kaç yılda bir yapılır?

    Görevde yükselme sınavları, 3 yılda bir zorunlu olarak yapılmaktadır.

    Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavında hangi konular var?

    Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında genel olarak aşağıdaki konular yer almaktadır: 1. T.C. Anayasası. 2. Kanunlar: 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu. 3. Yönetmelikler: Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik, Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik. 4. Etik ve İnsan Hakları: Yönetimde etik, insan hakları ve demokrasi. 5. Diğer Konular: Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, protokol kuralları, genel kültür. Ayrıca, unvan değişikliği sınavlarında ilan edilen kadronun görev alanları ve niteliğine ilişkin özel konular da sorulmaktadır.

    Belediye görevde yükselme başvurusu nasıl yapılır?

    Belediye görevde yükselme başvurusu yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Duyurunun Takip Edilmesi: Görevde yükselme ilanları her yılın 15 Ocak tarihine kadar yayımlanır. 2. Başvuru Şartlarının İncelenmesi: İlanda belirtilen genel ve özel şartları taşımak gereklidir. 3. Başvuru Yapılması: Başvurular, ilan edilen kadrolardan sadece biri için, 1 Şubat tarihine kadar ilgili yerel yönetimin personel işlerinden sorumlu birimine yapılır. 4. İtiraz Süreci: Başvuru listesine itirazlar, ilan tarihinden itibaren beş iş günü içinde ilgili birime yapılabilir ve beş iş günü içinde sonuçlandırılır.

    Görevde yükselmeye kimler girebilir?

    Görevde yükselmeye kimler girebileceği, çalışılan kurumun yönetmeliklerine bağlıdır. Genel olarak şu şartları sağlayan kişiler görevde yükselme sınavına katılabilir: 1. Kamu Kurumlarında Çalışmak: Görevde yükselme sınavları, kadrolu memurlar için düzenlenir. 2. Asgari Çalışma Süresi: Belirli bir unvanda asgari çalışma süresini doldurmuş olmak gerekir. 3. Disiplin Cezası Olmamak: Disiplin cezası bulunmamak. 4. Aktif Görevde Olmak: Başvuru sırasında aktif görevde olmak. 5. Eğitim Şartı: Bazı unvanlar için belirli bir eğitim seviyesine sahip olmak zorunludur. Ayrıca, her kurumun kendi özel şartları da olabilir.

    Belediye müdür olma sınavı var mı?

    Evet, belediye müdür olma sınavı vardır. Belediyelerde müdür kadrosuna atanabilmek için yazılı ve sözlü sınavlara katılmak gerekmektedir.

    Belediye görevde yükselmede hangi unvanlar var?

    Belediye görevde yükselmesinde aşağıdaki unvanlar bulunmaktadır: 1. Yönetim Hizmetleri Grubu: Müdür, şube müdürü, koruma ve güvenlik görevlisi amiri, şef, koruma ve güvenlik şefi, bando şefi. 2. Hukuk Hizmetleri Grubu: Hukuk müşaviri. 3. Bilgi İşlem Hizmetleri Grubu: Çözümleyici. 4. Araştırma, Planlama ve Savunma Hizmetleri Grubu: Uzman, sivil savunma uzmanı. 5. İdari Hizmetler Grubu: Ayniyat saymanı, muhasebeci, kontrol memuru, eğitmen, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, veznedar, anbar memuru, belediye trafik memuru, bilet satış memuru. 6. Yardımcı Hizmetler Grubu: Aşçı, bahçıvan, bekçi, dağıtıcı, gassal, hastabakıcı, hayvan bakıcısı, hizmetli.

    Görevde yükselme sınavında hangi dersler var?

    Görevde yükselme sınavında genellikle aşağıdaki dersler ve konular yer alır: 1. Türkçe Dil Bilgisi ve Yazışmayla İlgili Kurallar. 2. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Ulusal Güvenlik. 3. Devlet Teşkilatı ile İlgili Mevzuat. 4. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve İlgili Mevzuat. 5. Halkla İlişkiler ve Davranış Kuralları. 6. Kurum İçi Yönetmelikler. 7. Genel Kültür. Ayrıca, her kurumun kendi özel yönetmeliklerine göre ek dersler ve konular da belirlenebilir.