Trakya bölgesinde yetişen bazı bitkiler şunlardır: 1. Buğday: Ergene Bölümü'nde yoğun olarak yetiştirilir. 2. Ayçiçeği: Türkiye üretiminin önemli bir kısmı bu bölgeden karşılanır. 3. Şekerpancarı: Trakya, Güney Marmara ve Adapazarı ovalarında ekim yapılır. 4. Tütün: Bölge, Türkiye üretiminde üçüncü sıradadır. 5. Mısır: Bölgede üretimde Karadeniz'den sonra ikinci sıradadır. 6. Pirinç: Meriç ovalarında ekimi yoğunlaşır, Edirne bölge üretiminde ilk sıradadır. 7. Şerbetçi Otu: Bira sanayinde kullanılır, Bilecik yöresinde ekimi yapılır. 8. Zeytin: Güney Marmara Bölümü'nde Gemlik ve Mudanya yöresinde üretimi yapılır. 9. Dut: İpek böceği yetiştiriciliğine bağlı olarak Bursa, Balıkesir ve Bilecik yöresinde yetiştirilir. 10. Meyve ve Sebzeler: Bursa ve Adapazarı ovalarında şeftali, kiraz, çilek, kestane ve üzüm gibi meyveler; domates, patates, sarımsak, soğan, patlıcan, kabak, biber gibi sebzeler yetiştirilir.