Lokanta usulü mercimek çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı; 1 adet kuru soğan; 1 tepeleme yemek kaşığı un; 1 su bardağı kırmızı mercimek; 1 çay kaşığı zerdeçal; Yarım çay kaşığı kimyon; Yarım çay kaşığı tane karabiber; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 litre sıcak su. Yapılışı: 1. Tencereye ayçiçek yağını alın ve ısıtın. 2. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. 3. Üzerine unu ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun. 4. Mercimeği, zerdeçalı, kimyonu, karabiber ve tuzu ekleyin, birkaç kez karıştırın. 5. Sıcak suyu ekleyin, karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak mercimekler yumuşayana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 6. Çorba piştikten sonra, bir el blenderı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çorbayı çırpın. 7. Kıvam çok koyu olduysa, biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz. 8. Çorbayı 1-2 dakika daha kaynatıp, sıcak olarak servis edin. Servis önerisi: Çorbanın üzerine tereyağı ve pul biber gezdirilebilir.