Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beşamel sosun püf noktaları şunlardır:
- Tereyağını kısık ateşte eritin: Yüksek ateşte eritirseniz tereyağı yanabilir ve sosun tadı bozulabilir 13.
- Unu tereyağıyla iyice kavurun: Unun kokusu çıkana kadar kavurmak, sosun kıvamını ve lezzetini artırır 13.
- Sütü yavaş yavaş ekleyin: Sütü birden eklerseniz sos topaklanabilir, bu yüzden yavaş yavaş ve azar azar eklemek önemlidir 13.
- Sürekli karıştırın: Sos kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırmak, pürüzsüz bir kıvam elde etmenizi sağlar 34.
- Baharat ekleyin: Beşamel sosun lezzetini artırmak için tuz ve karabiber dışında muskat rendesi, kırmızı biber, kekik gibi baharatlar da kullanabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: