Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymalı pide içi hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 500 gram kıyma 14;
- 5-6 adet yeşil biber 1;
- 3 adet soğan 14;
- 3 adet domates 14;
- Maydanoz 14;
- Tuz 14;
- Karabiber 14;
- Pul biber 14;
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ 4.
Hazırlanışı:
- Sebzeleri hazırlama:
- Soğanları dörde bölün, domatesleri küp şeklinde doğrayın, biberlerin çekirdeklerini temizleyin ve ince ince kıyın 5.
- Robotla çekme:
- Doğradığınız sebzeleri robotta küçük parçalar haline gelene dek karıştırın 5.
- Karıştırma:
- Derince bir kapta kıyma ile sebzeleri karıştırın 5.
- Baharat ekleme:
- Baharatları, sıvı yağı ve salçayı ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar yoğurun 5.
- Dinlendirme:
- Karışımın üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın 5.
Pide harcının çok katı olmamasına, hamura kolayca sürülebilir kıvamda olmasına dikkat edilmelidir 1. Bunun için iç harcına yarım çay bardağı ile 1 çay bardağı arası su eklenebilir 1.
Hazırlanan harç, mahalle fırınında pişirilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: