• Buradasın

    En güzel tarator sosu nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En güzel tarator sosunun nasıl yapılacağına dair bazı tarifler şu şekildedir:
    • Yemek.com'da yer alan tarif 1.
    • Malzemeler 1:
      • 3 dilim bayat ekmek içi 1;
      • 1 çay bardağı ceviz içi 1;
      • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
      • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt 1;
      • yarım limonun suyu 1;
      • 3 diş sarımsak 1;
      • 1 çay kaşığı tuz 1.
    • Yapılışı 1:
      1. Sos için rondoya ekmek içlerini alıp iyice ufaltın 1.
      2. Daha sonra ekmeklerin üzerine ceviz ve limon suyunu ekleyin 1.
      3. Mayonezi, yoğurdu, zeytinyağını ve tuzu da ekleyip tamamen karışana kadar robottan geçirin 1.
      4. Hazırladığınız sosu, 1 saat dolapta dinlendirin 1.
    • Nefisyemektarifleri.com'da yer alan tarif 2.
    • Malzemeler 2:
      • 4-5 dilim bayat ekmek içi 2;
      • 1 avuç ceviz içi 2;
      • yarım limon 2;
      • 3 diş sarımsak 2;
      • 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt 2;
      • 1 yemek kaşığı mayonez 2;
      • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 2;
      • tuz 2.
    • Yapılışı 2:
      1. Bayat ekmekleri robotta çekip iyice ufalanmasını sağlayın 2.
      2. Ardından diğer tüm malzemeleri robota ekleyip, tamamen karışana kadar çekin 2.
      3. Birkaç saat dolapta dinlendirip, servis yapın 2.
    • Lezzet.com.tr'de yer alan tarif 3.
    • Malzemeler 3:
      • 1 su bardağı yoğurt 3;
      • 2-3 diş sarımsak (ezilmiş) 3;
      • 3 yemek kaşığı mayonez 3;
      • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
      • 2 dilim bayat ekmek (ufalanmış veya rondodan geçirilmiş) 3;
      • yarım limonun suyu 3;
      • tuz 3;
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tarator hangi malzemelerle yapılır?

    Havuç tarator için gerekli malzemeler: 2 büyük boy havuç (rendelenmiş); 5 yemek kaşığı yoğurt; 3 yemek kaşığı süzme yoğurt; 1 diş ezilmiş sarımsak; 2 yemek kaşığı zeytinyağı (pişirmek için ve içine eklemek için); 6 adet ceviz içi; 1 çay kaşığı tuz. İsteğe bağlı malzemeler: kimyon, toz kırmızı biber; taze baharatlar veya ince doğranmış maydanoz.

    Tarator hangi yemeklerle yenir?

    Tarator, genellikle et, tavuk ve balık yemekleri ile uyumludur. Ayrıca, kuru baklagiller, pilav, dolma, sarma, kısır, fırında biber dolması ve patates püresi gibi yemeklerle de iyi gider. Tarator, tek başına da sağlıklı bir ara öğün olarak tüketilebilir.

    Tarator ve tahin sosu aynı mı?

    Hayır, tarator ve tahin sosu aynı değildir. Tahinli tarator, tahin, süzme yoğurt, limon suyu, sarımsak, kimyon ve zeytinyağı gibi malzemelerle yapılan bir mezedir. Tahin sosu ise, genellikle ekmek içi, ceviz, zeytinyağı, limon suyu ve tuz gibi malzemelerle hazırlanan ve Akdeniz mutfağında kullanılan bir sostur.

    Tarator meze hangi yöreye ait?

    Tarator meze, Balkan coğrafyası ve Akdeniz bölgelerine aittir.

    Tarator sosu hangi yemeklere konur?

    Tarator sos, genellikle deniz ürünleri ve ara sıcaklar ile uyum sağlar. İşte tarator sos ile iyi giden bazı yemekler: Kalamar tava. Midye tava. Cips. Patates kroket. Peynirli sebzeli kroket. Çıtır kabak cipsi. Fırın mücver topları. Kızarmış karnabahar parçaları. Köfte lokmaları. Havuç cipsi. Ayrıca, tarator sos, peynirli sigara böreği gibi hamur işleri ile de iyi uyum sağlar.

    Tarator sosu içinde ne var?

    Tarator sosunun bazı temel malzemeleri: bayat ekmek içi; ceviz içi; zeytinyağı; süzme yoğurt veya mayonez; taze sıkılmış limon suyu; rendelenmiş sarımsak; tuz. Farklı tariflerde ekstra malzemeler de kullanılabilir, örneğin ince kıyılmış kapari veya kornişon turşusu, dereotu veya maydanoz.

    Tarator sos hangi balıkla yenir?

    Tarator sos, özellikle beyaz etli balıklar ile birlikte tüketilir.