• Buradasın

    KBS

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kbsten taşınır talep nasıl yapılır?

    KBS (Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi) üzerinden taşınır talep etmek için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Sisteme Giriş: TC kimlik numaranız ve KBS şifreniz ile sisteme giriş yapın. 2. Kurum Seçimi: İlgili kurumu (örneğin, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı) seçin. 3. Taşınır Talepleri: "Taşınır Talepleri" menüsüne tıklayın. 4. Taşınır İstek Belgesi Oluşturma: "Taşınır İstek Belgesi Oluştur" seçeneğine tıklayın. 5. Talep Miktarı ve Kişi Seçimi: Talep edilecek taşınırların miktarını girin ve taşınır kayıt yetkilisini seçin. 6. Onaylama: "TIB Oluştur" butonuna tıklayın ve işlemin onaylanmasını bekleyin. 7. Çıktı Alma ve İmzalama: Oluşturulan taşınır istek belgesinin çıktısını alarak imzalayın. Talep edilen taşınırlar, taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi tarafından KBS üzerinden işleme alınacaktır.

    KBS taşınır nasıl giriş yapılır?

    KBS Taşınır Girişi yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. www.kbs.gov.tr adresine gidin. 2. Ekranda beliren "Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi (KPHYS)"ne giriş yapın. 3. TC Kimlik numaranızı kullanıcı adı bölümüne girin. 4. Şifre ve tek kullanımlık güvenlik kodunu yazarak giriş yapın. İlk defa sisteme giriş yapıldığında, "Şifre Değiştirme Formu"ndan şifre değiştirme işlemi tamamlanmalıdır.

    KBS'de taşınır istek belgesi nasıl alınır?

    KBS'de taşınır istek belgesi almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Sisteme Giriş: TC kimlik numaranız ve KBS şifreniz ile sisteme giriş yapın. 2. Menü Seçimi: Sol menüden "Taşınır Mal İşlemleri" > "Taşınır Talepleri" > "Taşınır İstek Belgesi Oluştur" seçeneğine tıklayın. 3. Miktar Girişi: Listelenen ambarda mevcut miktar bilgisi görünmeyecektir, bu nedenle talep edilecek taşınırın "Talep" sütununa ihtiyaç duyulan miktar bilgisini yazın. 4. Özellik Seçimi: Talep edilen malzemenin ek özellikleri sağ tarafta açılan kolonda görülecektir, özelliklerine göre farklılaştırılmış ürünlerden hangisi talep edilecekse, o ürünü seçin. 5. Seçim ve Oluşturma: İlgili malzemelerin kime veya hangi tesise seçimi yapın ve "TİB Oluştur" butonuna tıklayın. 6. Onay ve Rapor: İşleminiz tamamlandığında açılan uyarı penceresinde "Taşınır İstek Belgesi kaydınız yapılmıştır. Rapor butonuna tıklayarak Taşınır İstek Belgesi'ni görebilirsiniz" uyarısı gelecektir.

    Taşınır istek belgesi KBS'den nasıl alınır?

    KBS üzerinden taşınır istek belgesi almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. TC kimlik numarası ve KBS şifresi ile sisteme giriş yapılır. 2. "Kurum Adı" bölümünden ilgili birim seçilir (örneğin, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı). 3. "Taşınır Talepleri" menüsünden "Taşınır İstek Belgesi Oluştur" seçeneğine tıklanır. 4. Taşınır listesinden talep edilecek miktar girilir ve "Kişi Seç" bölümünden taşınır kayıt yetkilisi belirlenir. 5. "Birim" seçilerek "TIB Oluştur" butonuna basılır. 6. İşlemin tamamlandığını doğrulamak için "Rapor" butonuna tıklanarak istek belgesi görülebilir. Ayrıca, oluşturulan taşınır istek belgesinin çıktısı alınarak imzalanması gerekmektedir.

    KBS maaş nasıl hesaplanır?

    KBS (Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi) üzerinden maaş hesaplama süreci şu adımlarla gerçekleşir: 1. Veri Girişi: Personelin maaş unsurlarındaki değişiklikler KBS'ye işlenir ve veri girişi yapılır. 2. Maaş Hesaplama: Veri girişi tamamlandıktan sonra maaş hesaplama işlemi yapılır. 3. Onay Süreci: Hesaplanan maaş, sırasıyla Gerçekleştirme Görevlisi, Harcama Yetkilisi ve Muhasebe Birimi'ne gönderilir. 4. İmza ve Teslimat: Maaş belgeleri yazdırılır, ıslak imza ile imzalanır ve BES kesintileri ile birlikte Strateji ve Geliştirme Daire Başkanlığı'na teslim edilir. KBS Maaş Modülü'nde maaş ile ilgili hesaplama ve raporlama işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için personel ve maaş bilgilerinin doğru ve dikkatli bir şekilde girilmesi gereklidir.

    Kbs'de taşınır nasıl kaydedilir?

    KBS'de taşınır kaydı şu adımlarla yapılır: 1. Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi (KBS) ana sayfasına giriş yapılır. 2. Harcama Yönetim Sistemi menüsünden Taşınır bölümüne girilir. 3. Taşınır Kayıt ve Yönetim Sisteminden gönderilen ve ödeme emri belgesi düzenlenecek taşınır işlem fişleri (TİF) için ÖEB İşlemleri formundan ödeme emri belgesi düzenlenir. 4. Envanter girişi yapılacaksa, ÖEB Dışı İşlemler formunda vergi kimlik numarası girilir ve Taşınır Sorgula butonuna tıklanarak Envanter Girişi seçilir. 5. Tüketim malzemesi çıkışı yapılacaksa, yine ÖEB Dışı İşlemler formunda Taşınır Sorgula butonuna tıklanır ve Tüketim Malzemesi Çıkışı seçilir. 6. TİF numarası çift tıklandığında veya Seç butonu kullanıldığında, sistem tarafından otomatik olarak muhasebe kaydı oluşturulur. 7. Son olarak Muhasebe Birimine Gönder yapılarak işlem sonlandırılır.

    Egm kbs giriş nasıl yapılır?

    EGM KBS (Kimlik Bildirim Sistemi) giriş yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. İnternet tarayıcısından https://kbs.egm.gov.tr adresine girilir. 2. Karşınıza gelen sayfada kullanıcı bilgileri girilerek "Giriş" butonuna tıklanır. 3. Kullanıcı hesabına tanımlı EGMSEC telefon uygulaması mevcut ise, tek kullanımlık parola girme ekranı gelir. 4. Eğer kullanıcı hesabına tanımlı EGMSEC mobil uygulaması mevcut değilse, karşısına kayıt yenileme ekranı gelecektir.

    Kbs taşınır işlem fişi nasıl kesilir?

    KBS üzerinden taşınır işlem fişi kesmek için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Taşınırların teslim alınması: Doğrudan temin veya ihale birimince alımı yapılan tüketim malzemeleri veya dayanıklı taşınırlar, "Taşınır Geçici Alındı Fişi" ile teslim alınır. 2. Muayene ve kabul işlemi: Teslim alınan malzemeler, muayene ve kabul işlemi için "Muayene ve Kabul Komisyonu Tutanağı" ile komisyonun onayına sunulur. 3. Taşınır işlem fişi düzenlenmesi: Komisyon, malzemelerin uygun olduğunu tespit ederse, Taşınır Kod Listesindeki hesap kodlarına uygun olarak "Satınalma Taşınır İşlem Fişi" düzenlenir. 4. KBS'de varlık işlem fişi oluşturulması: Düzenlenen taşınır işlem fişleri, Kamu Harcama ve Bilişim Sistemi (KBS) üzerinde "Varlık İşlem Fişi" oluşturularak satın almanın gerçekleştirildiği ilgili birime gönderilir.

    KBS ek ders nasıl hesaplanır?

    KBS üzerinden ek ders hesaplaması için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi'ne (KBS) giriş yapılır. 2. Sol menüden "Ek Ders" seçeneği tıklanır. 3. Hesaplanacak döneme uygun olarak "Hesaplama Seç" butonuna basılır. 4. Dönem aralığı seçilir ve "Yeni Hesaplamaya Başla" butonuna tıklanarak ek ders bordro numarası sistem tarafından otomatik olarak oluşturulur. 5. Ek ders hesaplaması yapılacak döneme ilişkin tarih aralığı, başlangıç ve bitiş tarihleri belirlenir. 6. Ek ders ödeme tipinin ağırlık durumuna göre ödeme tipleri işaretlenir ve "Tamam" butonuna basılır. 7. Gerekli bilgiler girilerek veri girişi sayfası açılır ve her bir personel için ek ders saatleri kaydedilir. 8. Bordro hesaplaması yapılır ve onaylanır. 9. İcmal raporları alınır ve yazdırılır. Bu işlemler, kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin ek ders ücretlerinin hesaplanmasında kullanılır.

    Kbs taşınır istek belgesi nasıl alınır?

    KBS Taşınır İstek Belgesi almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Sisteme Giriş: TC kimlik numarası ve KBS şifresi ile sisteme giriş yapılır. 2. Kurum Seçimi: "Kurum Adı" alanında ilgili kurum seçilir (örneğin, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı). 3. Talep Menüsü: "Taşınır Talepleri" menüsünden "Taşınır İstek Belgesi Oluştur" alt menüsüne tıklanır. 4. Malzeme Seçimi: Ambar mevcutlarını gösteren malzeme listesi penceresinde talep edilecek taşınırın miktarı "Talep" sütununa yazılır. 5. Kişi ve Birim Seçimi: Taşınır Kayıt Yetkilisi seçilir ve ilgili birim belirlenir. 6. Onay ve Çıktı: "TİB Oluştur" butonuna tıklandıktan sonra belge onaylanır ve çıktı alınarak imzalanır.

    KBS taşınır kayıt nasıl yapılır?

    KBS (Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi) üzerinden taşınır kayıt işlemi yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. KBS ana sayfasına giriş yapın: İnternet adres çubuğuna www.kbs.gov.tr adresini yazarak KBS ana sayfasına ulaşın. 2. "Harcama Yönetim Sistemi" linkine tıklayın. 3. Açılan ekranda kullanıcı bilgilerini girerek sisteme giriş yapın. 4. Sisteme giriş yaptıktan sonra, ekranın sol tarafında yer alan "Harcama Yönetim Sistemi" menüsünden "Taşınır" bölümüne girin. 5. Taşınır işlem fişlerini (TİF) onaylayın ve "Harcama Yönetim Sistemine Gönder" butonuna tıklayın. Bu işlemler, mali müşavirler ve muhasebeciler tarafından gerçekleştirilir.

    Taşınır KBS'ye nasıl girilir?

    Taşınır KBS'ye (Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi) giriş yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. İnternet adres çubuğuna www.kbs.gov.tr adresini yazın ve KBS ana sayfasına ulaşın. 2. Ekranda çıkan "Taşınır Mallar Yönetim Sistemi" linkine tıklayın. 3. TC kimlik numaranızı ve sisteme girmek için verilen şifrenizi yazıp "Giriş" yapın. 4. İlk giriş yaptığınızda, "Şifre Değiştirme Formu"ndan şifrenizi değiştirin. 5. Şifre değiştirildikten sonra, yetkili olduğunuz uygulamaya, kurum ve kullanıcı rolünüzün görüldüğü sayfaya ulaşacaksınız. Not: Şifrenin 8 karakterden oluşması, Türkçe karakter ve büyük harf içermemesi gerekmektedir.

    Kbsta taşınır istek belgesi nasıl hazırlanır?

    KBS'de taşınır istek belgesi hazırlamak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Sisteme Giriş: TC kimlik numaranız ve KBS şifreniz ile sisteme giriş yapın. 2. Kurum Seçimi: "Kurum Adı" bölümünden ilgili kurumu (örneğin, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı) seçin. 3. Talep Menüsü: "Taşınır Talepleri" menüsünden "Taşınır İstek Belgesi Oluştur" seçeneğine tıklayın. 4. Malzeme Seçimi: Taşınır listesinden talep edilecek malzemenin miktarını girin. 5. Kişi Seçimi: "Kişi Seç" bölümünden taşınır kayıt yetkilisini seçin. 6. Birim Seçimi: İlgili birimi seçerek "TIB Oluştur" butonuna tıklayın. 7. Onay ve Çıktı: İşleminiz tamamlandığında, "Rapor" butonuna tıklayarak taşınır istek belgesinin çıktısını alın ve imzalayın. Ayrıca, istekleriniz arasında kartuş, toner veya mürekkep varsa, çıktı üzerine yazıcı/cihaz taşınır sicil numarasını yazmayı unutmayın.

    KBS taşınır giriş nasıl yapılır?

    KBS (Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi) taşınır girişi yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. KBS ana sayfasına erişim: İnternet adres çubuğuna www.kbs.gov.tr adresini yazarak KBS ana sayfasına ulaşın. 2. Taşınır Mallar Yönetim Sistemi'ne giriş: Ana sayfada yer alan "Taşınır Mallar Yönetim Sistemi" linkine tıklayın. 3. Kullanıcı bilgileri girişi: TC Kimlik numarası ve sisteme girmek için verilen şifreyi yazıp "Giriş" yapın. 4. Şifre değiştirme: İlk giriş yapıldığında, Şifre Değiştirme Formu'ndan şifre değiştirme işlemini tamamlayın. 5. Uygulamaya erişim: Kullanıcı rolü veya kurum adı'nı tıklayarak uygulamaya girin ve yapılmak istenen işlem türünü seçerek işlemleri gerçekleştirin.

    Kbs'de tif nasıl düzenlenir?

    KBS'de TİF düzenlemesi şu adımlarla yapılır: 1. Devir Alma TİF'i Düzenle butonuna tıklanarak TİF düzeltmeye açılır. 2. Malzemelerin önündeki kutucuk seçilir ve "Ambar Güncelle" tıklanır. 3. Malzemenin atılmak istendiği ambar seçilir ve Kaydet butonu ile güncelleme kaydedilir. 4. Tüm bu güncelleme işlemlerinden sonra onaysız TİF onaylanarak ambarlara girişi sağlanır. 5. Onaylanan TİF, sistem üzerinden Harcama Yönetim Sistemine (HYS) gönderilir ve buradan da Muhasebeye gönderilerek işlem tamamlanır. TIF dosyalarını görüntülemek ve düzenlemek için ayrıca Adobe Photoshop gibi profesyonel fotoğraf düzenleme programları da kullanılabilir.

    Kbs egm giriş nasıl yapılır?

    KBS EGM (Kimlik Bildirim Sistemi) giriş yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. İnternet tarayıcısından https://kbs.egm.gov.tr adresine girilir. 2. Karşınıza gelen sayfada kullanıcı bilgileri girilerek "Giriş" butonuna tıklanır. 3. Eğer kullanıcı hesabına tanımlı EGMSEC mobil uygulaması mevcutsa, tek kullanımlık parola girme ekranı gelir ve kullanıcı cep telefonundan EGMSEC uygulamasını açarak elde ettiği tek kullanımlık parolayı tarayıcı üzerinde açık olan ikincil parola kısmına girer ve sisteme giriş yapar. 4. Eğer mobil uygulama mevcut değilse, kayıt yenileme ekranı gelir.

    KBS'ye nasıl giriş yapılır?

    KBS'ye (Kamu Hesapları Bilgi Sistemi) giriş yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Web sitesine erişim: https://www.kbs.gov.tr/ adresine gidin. 2. Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi (KPHYS) girişi: Ekranda beliren "Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemine Giriş" seçeneğine tıklayın. 3. Kullanıcı bilgilerini girin: Kullanıcı adı bölümüne T.C. Kimlik No'yu, şifre ve tek kullanımlık güvenlik kodunu yazarak giriş yapın. Eğer bu sistemle yeni tanışıyorsanız, kullanıcı adı ve şifre bilgilerini bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekebilir.

    Kbs'ye giriş nasıl yapılır?

    KBS'ye (Kamu Hesapları Bilgi Sistemi) giriş yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Web sitesine erişim: https://www.kbs.gov.tr/ adresine gidin. 2. Sisteme giriş: Ekranda beliren "Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemine (KPHYS) Giriş" seçeneğine tıklayın. 3. Kullanıcı bilgilerini girin: Kullanıcı adı (T.C. Kimlik No), şifre ve tek kullanımlık güvenlik kodunu yazarak giriş yapın. Eğer bu sistemle yeni tanışıyorsanız, kullanıcı adı ve şifre bilgilerini bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekebilir.

    Egm SEC kaydı nasıl yapılır?

    EGMSEC kaydı, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kimlik Bildirim Sistemi (KBS) için aşağıdaki adımlarla yapılır: 1. İnternet Tarayıcısından Giriş: https://kbs.egm.gov.tr adresine internet tarayıcısından girilir. 2. Kullanıcı Bilgileri Girişi: Karşınıza gelen sayfada kullanıcı adı ve TC kimlik numarası girilerek "Giriş" butonuna tıklanır. 3. EGMSEC Uygulaması Kullanımı: Eğer kullanıcı hesabına tanımlı EGMSEC mobil uygulaması varsa, uygulamadan tek kullanımlık parola üretilir ve tarayıcıdaki ikincil parola kısmına girilir. 4. Yeni Kayıt Aşaması: Eğer uygulama tanımlı değilse, "Kayıt Yenileme" ekranı gelir ve gerekli bilgiler doldurularak yeni kayıt işlemi tamamlanır.

    KBS ana sayfa nasıl açılır?

    KBS (Kamu Hesapları Bilişim Sistemi) ana sayfasına internet adres çubuğuna www.kbs.gov.tr adresini yazarak ulaşılabilir.