Teriyaki soslu somon pişirmek için gerekli malzemeler: 2 havuç; 8 taze soğan; 1 çorba kaşığı susam yağı; 4 parça somon fileto; 4 çorba kaşığı teriyaki sos; 6 çorba kaşığı sherry; 2 çorba kaşığı su. Pişirme aşamaları: 1. Havuç ve taze soğanları temizleyip kibrit çöpü şeklinde doğrayın. 2. Susam yağını teflon tavada ısıtın. 3. Somon filetoları ekleyip iki taraflı kızartın. 4. Somonları tavadan alıp ılık olarak bekletin. 5. Havuç, taze soğan, teriyaki sos, sherry ve suyu tavaya ilave edin. 6. Suyu buharlaşana kadar pişirin. 7. Servis tabaklarına soslu sebze karışımını paylaştırın. 8. Üzerlerine somon filetolarını yerleştirip sıcak olarak servis yapın. Ayrıca, hazır teriyaki sos kullanarak ızgarada somon pişirme tarifi de mevcuttur: 1. Zeytinyağı, karabiber, kıyılmış kişniş ve tuzu iyice çırpın. 2. Somonları ekleyip, yarım saat dinlendirin. 3. Somonları marineden alıp, ızgarada önlü arkalı pişirin. 4. Tabbule için bulguru su ile ıslatıp, 10-15 dakika dinlendirin. 5. Kıyılmış maydanoz, dereotu, nane ve taze soğanı ekleyip karıştırın. 6. Nar ekşisi, zeytinyağı, limon suyu ve tuz ilave edip harmanlayın. 7. Teriyaki sos için tereyağı ve teriyaki sosu kısık ateşte 1-2 dakika karıştırın. 8. Somonları servis tabağına alıp, tabbule ve teriyaki sos ile servis yapın.